Πηλιορίτικη Φασολάδα

recipe image
Προστέθηκε από bhsaria58, Τετάρτη, 20 Ιανουάριος 2010 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 6 χρήστες ψήφισαν
Περιγραφή

Ένα εύκολο γρήγορο ελληνικότατο φαγάκι για τις κρύες μέρες και όχι μόνο....

Συστατικά
Στα γρήγορα
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
  • 500 γραμ. φασόλια ξερά
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 1 πράσο ψιλοκομμένο
  • 2-3 καρότα κομμένα ροδέλες
  • λίγο σέλινο ψιλοκομμένο
  • 1/2 κουτί συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
  • 2-3 πιπεριές Φλωρίνης κομμένες σε κυβάκια
  • 1/2 ποτήρι λάδι
  • αλάτι – πιπέρι
  • λίγο πάπρικα γλυκιά ή προτιμητέο καυτερή
  • 1 λουκάνικο κομμένο ροδέλες (προαιρετικά)
Οδηγίες
  1. Σε μια κατσαρόλα βάζω τα μουλιασμένα φασόλια μαζί με νερό (περίπου 1 λίτρο) να βράσουν.
  2. Όταν έχουν βράσει αρκετά ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά και τ’ αφήνουμε να βράσουν πολύ καλά και να χυλώσουν.
Λίγα μυστικά ακόμα