Ψάρι μπιάνκο

recipe image
Προστέθηκε από Hlianna, Τρίτη, 17 Μάρτιος 2009 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 1 χρήστες ψήφισαν
Περιγραφή

Κερκυραϊκή συνταγή. Ψάρι με πατάτες στην κατσαρόλα.

Συστατικά
Στα γρήγορα
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
  • 1 κιλό ψάρι φιλέτο, μπακαλιάρος, πέρκα κ.ά.
  • 4 σκελίδες σκόρδο φέτες
  • Λάδι
  • Λίγο κρασί άσπρο
  • 4 πατάτες σε φέτες
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Λίγο δεντρολίβανο
  • Λίγη ρίγανη
  • 2 λεμόνια το χυμό
Οδηγίες
  1. Καλά είναι το ψάρι να είναι φρέσκο, αλλά και κατεψυγμένο δεν πειράζει. Εδώ έβαλα μπακαλιάρο κατεψυγμένο. Συνήθως το φτιάχνω με μπακαλιάρο φρέσκο.
  2. Σε κατσαρόλα σοτάρω τις πατάτες στο λάδι.
  3. Προσθέτω το σκόρδο, σβήνω με το κρασί και γεμίζω με ζεστό νερό μέχρι να μισοκαλύψει τις πατάτες.
  4. Ρίχνω αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και δεντρολίβανο και αφήνω να βράσει περίπου ένα τέταρτο.
  5. Προσθέτω στο φαγητό το ψάρι και αφήνω για λίγο να βράσει.
  6. Προς το τέλος ρίχνω το χυμό λεμονιού και λίγο ελαιόλαδο για το άρωμα και σβήνω τη φωτιά.
  7. Καλή επιτυχία!
Λίγα μυστικά ακόμα

Τιp = δεν ανακατεύω το φαγητό με κουτάλα, μόνο κινώντας την κατσαρόλα.