Γαλοπούλα με σπανάκι αλά κρεμ

recipe image
Προστέθηκε από Hlianna, Παρασκευή, 29 Ιανουάριος 2010 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 7 χρήστες ψήφισαν
Περιγραφή

Νόστιμο και υγειινό!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
Σερβίρει
2-3 άτομα
  • 6 μικρές φέτες στήθος γαλοπούλας ή 3 μεγάλες
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 κ.σ. βούτυρο ή  2-3 κ.σ. λάδι
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 1 σκελίδα σκόρδο στην πρέσα
  • 250 γραμ. σπανάκι φρέσκο ή κατεψυγμένο
  • 2 φέτες προσούτο σε λωρίδες
  • 1 κ.σ. κουκουνάρι
  • 2 κ.σ. μαϊντανό
  • 1 κούπα κρέμα γάλακτος
  • Λίγο βασιλικό φρέσκο ή ξερό
  • 2 κ.σ. παρμεζάνα τριμμένη
  • Αλάτι πιπέρι
Οδηγίες

  1. Αλείφω τα φιλέτα της γαλοπούλας με τη μουστάρδα και τα αφήνω στο ψυγείο 1 με 2 ώρες.
  2. Αλατοπιπερώνω και  σοτάρω στο τηγάνι ελαφρά για 4-5 λεπτά και από τις 2 πλευρές.
  3. Ρίχνω το κρεμμύδι, το σκόρδο, το κουκουνάρι  και το προσούτο και ανακατεύω για λίγο.
  4. Προσθέτουμε το σπανάκι που το έχουμε στύψει Εκτός και αν είναι κατεψυγμένο, οπότε το βάζουμε απ ευθείας από τη σακούλα μέσα.
  5. Βάζω επίσης την φρέσκια κρέμα, το βασιλικό 1 κ.σ. παρμεζάνα και σιγοβράζουμε για λίγο μέχρι να δέσει η σάλτσα μας.
  6. Ελέγχω τη γεύση και προσθέτω το μαϊντανό.
  7. Σερβίρω με  ζυμαρικά και παρμεζάνα.
Λίγα μυστικά ακόμα