Kυδώνι στην κατσαρόλα εύκολο

recipe image
Προστέθηκε από Hlianna, Τρίτη, 17 Μάρτιος 2009 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 4 χρήστες ψήφισαν
Περιγραφή

Ένας τρόπος εύκολος και γρήγορος να φτιάξουμε το κυδώνι μας με ιδιαίτερη γεύση και νοστιμιά. Είναι λάιτ συνταγή ανάλογα βέβαια και τη ζάχαρη που θα βάλετε.

Συστατικά
  • 2 μεγάλα κυδώνια
  • 1 φλ/νι νερό +1/2 ακόμα
  • 1 φλ/νι ζάχαρη
  • 1 σφηνάκι γρεναδίνη
  • 1 ξυλάκι κανέλα
  • 2 φύλλα δάφνης
Οδηγίες

  1. Καθαρίζω και κόβω σε χοντρά κομμάτια (κυδωνάτα) τα κυδώνια.
  2. Το εσωτερικό των κυδωνιών (χοντράδια και κουκούτσια) τα βάζω με το νερό και τα βράζω σε χαμηλή φωτιά κανένα 5λεπτό.
  3. Στη συνέχεια βγάζω και πετώ τα κουκούτσια και μέσα στη μικρή κατσαρόλα, προσθέτω τα κυδώνια με τα υπόλοιπα υλικά και τα αφήνω να βράσουν σε μέτρια φωτιά περίπου 10 λεπτά ή λίγο παρα πάνω μέχρι να μαλακώσουν, περιχύνοντάς τα με το ζουμί τους.
  4. Σερβίρω με γιαούρτι για λάιτ καταστάσεις ή με σαντιγί για αύξηση των θερμίδων.