Cake Mon Sherry-Mon amour

recipe image
Προστέθηκε από Bianka, Σάββατο, 20 Φεβρουάριος 2010 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 4 χρήστες ψήφισαν
Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
  • 200 γρ. βούτυρο
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 1 βανίλια
  • 4 ασπράδια με 50 γρ. ζάχαρη σε μαρέγκα χτυπημένα
  • 4 κρόκους
  • 250 γρ. αλεύρι
  • 1 μπέικιν
  • 140 ml γάλα
  • 1 κ,σ. μαρμελάδα κεράσι
  • ξύσμα και χυμό από μισό λεμόνι
  • 15 σοκολατάκια Μον Σερί

Ντεκόρ

  • σοκολατάκια Μον Σερί

Γλάσο

  • άχνη
  • κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
Οδηγίες

  1. Ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν
  2. Ανακατεύουμε το γάλα με την μαρμελάδα
  3. Παίρνουμε 9 σοκολατάκια και τα αλευρώνουμε
  4. Χτυπάμε την μαρέγκα καλά
  5. Παίρνουμε μια φόρμα για κέικ, την βουτυρώνουμε και την αλευρώνουμε πολύ καλά
  6. Ανάβουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς
  7. Χτυπάμε καλά το βούτυρο με την ζάχαρη, βανίλια, ξύσμα και χυμό λεμονιού, μέχρι να ασπρίσει
  8. Ρίχνουμε σιγά- σιγά και τους κρόκους, το αλεύρι και στο τέλος την μαρέγκα
  9. Ανακατεύουμε να ενωθεί με το μίγμα καλά
  10. Βάζουμε στην φόρμα τα 3/4 από το μίγμα και βάζουμε απαλά επάνω τα 9 σοκολατάκια
  11. Σκεπάζουμε με το υπόλοιπο μίγμα και ψήνουμε για 40-50 λεπτά
  12. Όταν ψηθεί αφήνουμε να κρυώσει και βγάζουμε από την φόρμα
  13. Κάνουμε ένα γλάσο με 100 γρ. άχνη και 2 κ,σ. νερό και αλείφουμε το κέικ
  14. Με άλλα 100 γρ. άχνη κάνουμε γλάσο και ρίχνουμε λίγο κόκκινο χρώμα, ώστε να είναι ροζ
  15. Αλείφουμε και με αυτό, για να έχει και τα δύο χρώματα
  16. Στολίζουμε με 6 σοκολατάκια Μον Σερί