Γεμιστά μπουτάκια κοτόπουλου

recipe image
Προστέθηκε από Hlianna, Τρίτη, 02 Μάρτιος 2010 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 8 χρήστες ψήφισαν
Περιγραφή

Κοπανάκια γεμιστά με μανιτάρια και φτιαγμένα στην κατσαρόλα, εύκολα και γρήγορα.

Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
  • 1 συσκευασία κοπανάκια χωρίς κόκαλο ή 6 κομμάτια

Για τη γέμιση

  • Μερικά μανιτάρια σε φετάκια
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλ/νο
  • Μισή κούπα παρμεζάνα
  • 6 κ.γλ. μουστάρδα
  • 3 κ.σ. λάδι
  • Αλάτι και πιπέρι

Για τη σάλτσα

  • 1 κρεμμύδι ψιλ/νο
  • Μερικά μανιτάρια σε φέτες
  • Μισή κούπα κονιάκ
  • Μισή κούπα κόκκινο κρασί
  • 2 ντομάτες ξεφλουδισμένες και ξεσποριασμένες σε καρέ
  • Μισή κούπα ζωμό ή μισή κούπα νερό και 1 κύβο
  • 2 κ.σ. ξύδι μπαλσάμικο
  • 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλ/νο
  • Αλάτι και πιπέρι με μέτρο
Οδηγίες

  1. Σοτάρω στο λάδι το κρεμμύδι με τα μανιτάρια μέχρι να μαραθούν.
  2. Ανοίγω το κάθε μπουτάκι και αλατοπιπερώνω.
  3. Βάζω από 1 κ.γλ. μουστάρδα και λίγη τριμμένη παρμεζάνα.
  4. Πάνω τοποθετώ το μείγμα μανιταριού, ρολάρω και κλείνω με οδοντογλυφίδες.
  5. Σε τηγάνι βαθύ ζεσταίνω το λάδι και σοτάρω τα ρολάκια κοτόπουλου καλά.
  6. Προσθέτω το κρεμμύδι, τα μανιτάρια  και σε λίγο σβήνω με το κονιάκ.
  7. Μόλις εξατμισθεί, ρίχνω το κρασί και αφήνω να βράσει λίγο.
  8. Βάζω την ντομάτα, προσθέτω το ζωμό και σιγοβράζω το φαγητό μου περίπου 15΄ σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να πήξει η σάλτσα.
  9. Πριν από το τέλος προσθέτω το μπαλσάμικο και αν θέλω 1 κ.γλ. βούτυρο.
  10. Διορθώνω το αλατοπίπερο και σερβίρω με το μαϊντανό.
Λίγα μυστικά ακόμα