Βάφλες Τραγανές
Προστέθηκε από Bianka, Δευτέρα, 15 Μάρτιος 2010
Μέση βαθμολογία 



/ 5
7 χρήστες ψήφισαν
Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
- 250 γρ. βούτυρο
- 100 γρ. ζάχαρη
- 1 βανίλια
- 1 πρέζα αλάτι
- ξύσμα από λεμόνι ή πορτοκάλι
- 4 κρόκους
- 125 γρ. αλεύρι
- 125 γρ. νισεστέ ή κορν φλάουρ
- 6 γρ. μπέικιν
- 250 γρ. κρέμα γάλακτος
- 4 ασπράδια σε μαρέγκα
Οδηγίες

- Ανακατεύουμε το αλεύρι με τον νισεστέ και το μπέικιν
- Χτυπάμε το βούτυρο να αφρατέψει, ρίχνουμε και την ζάχαρη σιγά- σιγά
- Προσθέτουμε και τους κρόκους έναν- έναν, ρίχνουμε και το αλάτι, βανίλια και το ξύσμα
- Προσθέτουμε σιγά- σιγά και το αλεύρι, ρίχνουμε και την ρευστή κρέμα γάλακτος και
- στο τέλος προσθέτουμε σιγά- σιγά και την μαρέγκα ανακατεύοντας με μια κουτάλα
- Κάνουμε τις βάφλες οι οποίες γίνονται ωραίες και τραγανές
- Τις σερβίρουμε με κεράσι κομπόστα ή ανανά και με κρέμα σαντιγί ή και με παγωτό ή μόνον με ζάχαρη άχνη
