Κοκκινιστά ρεβίθια με κουνουπίδι

recipe image
Προστέθηκε από erotas, Τετάρτη, 24 Μάρτιος 2010 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 4 χρήστες ψήφισαν
Περιγραφή

Μία συνταγή του Ηλία Μαμαλάκη

Συστατικά
Στα γρήγορα
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
Σερβίρει
5-6 άτομα
  • 250 γρ. ρεβίθια
  • 650 γρ. κουνουπίδι
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο τριμμένο
  • 1 φλ. του καφέ ελαιόλαδο
  • 1 νεροπότηρο ντομάτα τριμμένη
  • 1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
  • 1 κουτ. γλυκού κανέλα τριμμένη
  • 1/2 κουτ. γλυκού μπαχάρι τριμμένο
  • 1 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 1 κουτ. σούπας ξίδι
  • Αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Οδηγίες
  1. Μουλιάζουμε από βραδύς τα ρεβίθια σε άφθονο νερό.
  2. Την επόμενη μέρα τα ξεπλένετε καλά και τα τρίβετε με τις παλάμες σας να φύγουν όσα περισσότερα φλούδια γίνεται, τα πλένετε ξανά πολύ καλά και τα αφήνετε σε ένα σουρωτήρι.
  3. Παίρνετε το κουνουπίδι και κόβετε τις άκρες του σε μικρά μπουκετάκια.
  4. Τα ξεπλένετε σε άφθονο νερό.
  5. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνετε το ελαιόλαδο, το αφήνετε να ζεσταθεί και ρίχνετε το τριμμένο κρεμμύδι να σωταριστεί απαλά.
  6. Μετά από 2 λεπτά προσθέτετε και τα ρεβίθια και ανακατεύετε να σωταριστούν και αυτά.
  7. Ρίχνετε μέσα την τριμμένη ντομάτα , διαλύετε τον πελτέ σ 'ένα νεροπότηρο νερό και το ρίχνετε και αυτό στην κατσαρόλα.
  8. Προσθέτετε την κανέλα, το μπαχάρι, την ζάχαρη, το ξίδι, το αλάτι και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  9. Χαμηλώνετε την φωτιά κα μαγειρεύετε τα ρεβίθια με την κατσαρόλα σκεπασμένη μέχρι να γίνουν τρυφερά.
  10. Αν χρειαστεί προσθέτετε λίγο χλιαρό νερό.
  11. Σε 1 ώρα περίπου προσθέτετε τα μπουκετάκια του κουνουπιδιού.
  12. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και μαγειρεύετε δυναμώνοντας τη φωτιά για ακόμα 15'
  13. Ξεσκεπάζετε την κατσαρόλα και μαγειρεύετε μέχρι να γίνει τρυφερό το κουνουπίδι και να πήξει η σάλτσα.
  14. Τρώγεται ζεστό αλλά και κρύο.