Τα Γιουβαρλάκια της Bianka

recipe image
Προστέθηκε από Bianka, Τετάρτη, 07 Απρίλιος 2010 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 6 χρήστες ψήφισαν
Περιγραφή

Νόστιμα γιουβαρλάκια, μαγειρεμένα με έναν διαφορετικό τρόπο

Συστατικά
Στα γρήγορα
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
  • 800 γρ. κιμά  μισό- μισό ή μπερδεμένο από 3 κρέατα
  • 2 ασπράδια
  • 5 κ,σ. ρύζι
  • 50 γρ. παξιμάδι τριμμένο
  • 1 κ,σ. μουστάρδα
  • μαϊντανό
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
  • Αλάτι- πιπέρι

Σάλτσα

  • 1 λίτρο ζωμό από κύβο
  • 1  φύλλο δάφνης
  • 40 γρ. βούτυρο
  • 30 γρ. αλεύρι
  • 50 γρ. κρασί άσπρο
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 1 κ,σ. κάπαρη
  • 2 κρόκους ελαφρά με ένα πιρούνι χτυπημένους
  • 1 κ,σ. ζουμάκι από την κάπαρη
  • 1 κ,σ. χυμό λεμόνι
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • πιπέρι
  • μαϊντανό ψιλοκομμένο για την γαρνιτούρα
Οδηγίες

  1. Ζυμώνουμε τον κιμά με τα 7 υλικά και πλάθουμε 12 γιουβαρλάκια
  2. Βάζουμε τον ζωμό με την δάφνη να πάρει βράση και ρίχνουμε προσεκτικά τα γιουβαρλάκια μέσα
  3. Αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά να σιγοβράσουν για 20 λεπτά
  4. Κάνουμε την σάλτσα μας
  5. Βάζουμε το βούτυρο να ζεσταθεί, ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με το εργαλείο που χτυπάμε τα αυγά
  6. Ρίχνουμε το κρασί και 600 γρ. από τον ζωμό που έβρασαν τα γιουβαρλάκια και την κρέμα γάλακτος
  7. Αφήνουμε να βράσουν  για 6 λεπτά
  8. Προσθέτουμε και την κάπαρη, τον χυμό της, τον χυμό λεμονιού, 1 πρέζα ζάχαρη και πιπέρι
  9. Ρίχνουμε και τους χτυπημένους κρόκους
  10. Προσθέτουμε τα γιουβαρλάκια και σερβίρουμε πασπαλισμένα με τον μαϊντανό