Τούρτα με Αχλάδια

recipe image
Προστέθηκε από Bianka, Κυριακή, 11 Απρίλιος 2010 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 4 χρήστες ψήφισαν
Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
  • 500 γρ. αχλάδια φρέσκα ή κονσέρβα

Παντεσπάνι

  • 125 γρ. αλεύρι
  • 25 γρ. κορν φλάουρ
  • 1 κ,σ. κακάο
  • 2 κ,γ. μπέικιν
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 1 βανίλια
  • 3  αυγά
  • 20 γρ. μαλακό βούτυρο
  • 2 κ,σ. ρούμι
  • 50 γρ. αχλάδια ζυγισμένα, από τα 500 γρ.

Για το άλειμμα

  • 3 κ,σ. μαρμελάδα κόκκινη

Για την κρέμα

  • 4 φύλλα ζελατίνης
  • 450 ml. γάλα
  • 2 σακουλάκια κρέμα της στιγμής  με γεύση καραμέλα
  • 4 κ,γ. ρούμι
Οδηγίες

 

  1. Αν έχουμε φρέσκα αχλάδια τα καθαρίζουμε και τα βράζουμε για πολύ λίγο σε  νερό με ζάχαρη,  να μην βράσουν πολύ και λιώσουν
  2. Τα αφήνουμε να στραγγίσουν
  3. Αν έχουμε κονσέρβα τα αφήνουμε να στραγγίσουν επίσης καλά
  4. Τα 50 γρ. αχλάδια τα λειώνουμε με το πιρούνι
  5. Ανακατεύουμε το αλεύρι με το κορν φλάουρ, το κακάο και το μπέικιν
  6. Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη, βανίλια, βούτυρο και ρούμι, ρίχνουμε και τα λειωμένα αχλάδια και χτυπάμε για 2 λεπτά ακόμη
  7. Ανάβουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς
  8. Σε μια φόρμα με στεφάνι 26αρα, βάζουμε μια λαδόκολλα
  9. Ρίχνουμε το μίγμα και βάζουμε την φόρμα στον φούρνο, στο δεύτερο σκαλοπάτι από το κάτω μέρος, δηλαδή όχι στην μέση και ψήνουμε για 20 λεπτά
  10. Βγάζουμε το κέικ από τον φούρνο και το ρίχνουμε επάνω σε μια πετσέτα κουζίνας πασπαλισμένη με λίγη ζάχαρη
  11. Βγάζουμε το στεφάνι και αμέσως τραβάμε την λαδόκολλα
  12. Αφήνουμε να κρυώσει καλά και  κόβουμε το παντεσπάνι μας σε δυο πάτους
  13. Βάζουμε τον έναν πάτο σε μια πιατέλα και το δαχτυλίδι της φόρμας
  14. Αυτό το κάνουμε γιατί όταν την γεμίσουμε με την κρέμα μας θα είναι ομοιόμορφη
  15. Αλείφουμε με την μαρμελάδα
  16. Κόβουμε τα αχλάδια στην μέση βγάζουμε τα κουκούτσια τους και τα κόβουμε σε 4 λωρίδες
  17. Τα βάζουμε πάνω στον πάτο που έχουμε αλείψει με την μαρμελάδα και προσέχουμε να αφήσουμε λίγο τις άκρες ελεύθερες
  18. Φτιάχνουμε την κρέμα
  19. Βάζουμε την ζελατίνη σε κρύο νερό να μαλακώσει
  20. Χτυπάμε την κρέμα καραμέλας με το γάλα, ρίχνουμε και το ρούμι και ανακατεύουμε
  21. Πετάμε το νερό από την ζελατίνη και την ζεσταίνουμε λίγο να λιώσει
  22. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και ρίχνουμε 2 κ,σ. ζελατίνη μέσα στην κρέμα
  23. Ανακατεύουμε καλά και μετά ρίχνουμε και την υπόλοιπη
  24. Ρίχνουμε την κρέμα πάνω στα αχλάδια, αφήνουμε τουλάχιστον για 5 ώρες στο ψυγείο Καλύτερα είναι να την κάνουμε μια μέρα πριν το σερβίρισμα
  25. Βγάζουμε το στεφάνι αν η τούρτα μας είναι τελείως κρύα