1 κούπα αμύγδαλα ασπρισμένα και καβουρντισμένα, αν θέλετε για πιο έντονη γεύση, τα οποία θα χοντροκόψετε στο μούλτι
1 πορτοκάλι ολόκληρο με τη φλούδα του κομμένο σε κομμάτια, αφού έχετε αφαιρέσει τα τυχόν κουκούτσια.
1 κούπα χυμό πορτοκαλιού
¾ της κούπας μαργαρίνη
½ κούπα γάλα
1 αυγό
1 κούπα ζάχαρη ή και λίγο περισσότερο ανάλογα το πόσο γλυκό το θέλετε
Οδηγίες
Χτυπώ στο μούλτι ή στο πολυμίξερ το πορτοκάλι να πολτοποιηθεί, μετά το χυμό, το γάλα, το αυγό και τη μαργαρίνη.
Στη συνέχεια προσθέτω τη ζάχαρη και χτυπώ για λίγο ακόμα.
Κατόπιν ρίχνω στο μείγμα το αλεύρι με το μπέικιν, αφού τα έχω κοσκινίσει, και τα ανακατεύω με κουτάλι και προσθέτω στο τέλος το χοντροκομμένο αμύγδαλο.
Μετά γεμίζω τα βουτυρωμένα φορμάκια κατά τα ¾ και ψήνω στους 180ο 30΄ περίπου, ώσπου να ροδίσουν.
Δοκιμάζω προς το τέλος το κέικ, αν έχει ψηθεί, βάζοντας ένα καλαμάκι ή μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο. Αν βγει καθαρή, τότε το κέικ είναι έτοιμο. Αν όμως έχει υγρασία και βγαίνει ζύμη ή σαν ψίχουλα, τότε χρειάζεται λίγο ακόμα ψήσιμο.Συνταγή της Βέφας.