Μπουγιουρντί

recipe image
Προστέθηκε από Hlianna, Τετάρτη, 18 Μάρτιος 2009 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 2 χρήστες ψήφισαν
Περιγραφή Ένας πολύ ωραίος μεζές είναι και το μπουγιουρντί (φέτα στο φούρνο πικάντικη) και γίνεται πολύ εύκολα.
Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Άλλες κατηγορίες
  • Φέτα σκληρή
  • Πιπεριά καυτερή
  • Πιπεριά χρωματιστή
  • Λάδι
  • Ντομάτα σε φέτες ή καρέ
  • αλάτι
Οδηγίες
  1. Σε μικρό πυρέξ ή σε φόρμα μακρόστενη σαν αυτή του ψωμιού, βάζω και καλύπτω τον πάτο με μια λεπτή στρώση τυρί φέτα σκληρή.
  2. Πάνω βάζω ρίγανη, φρέσκια πιπεριά καυτερή ψιλ/νη και φέτες πολύ λεπτές ντομάτα ή και λιαστή.
  3. Το ίδιο άλλη μια φορά και τελειώνω με ντομάτα, λάδι ή φέτες κασέρι.
  4. Ψήνω στο φούρνο περίπου 20 λεπτά.
  5. Επίσης μπορεί να ψηθεί και μία στρώση φέτα με συνοδευτικά σε αλουμινόχαρτο με λαδόκολλα, που το κλείνουμε και ψήνουμε κατά τον ίδιο τρόπο στο φούρνο.
  6. Μια εκδοχή που χρησιμοποιώ τώρα τελευταία είναι να το ψήνω στο φούρνο μικροκυμάτων για 5 λεπτά περίπου, ιδέα της Dafni.

 

Λίγα μυστικά ακόμα

Σε περίπτωση που δεν έχουμε πιπεριά χρησιμοποιούμε 10-15 σταγόνες ταμπάσκο.