Νοστιμούλια

recipe image
Προστέθηκε από marianta, Παρασκευή, 21 Μάιος 2010 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 6 χρήστες ψήφισαν
Περιγραφή

Όταν έφτιαξα τα συγκεκριμένα γλυκάκια, ρώτησα την κόρη μου αν της αρέσουν και μου απάντησε ότι είναι νοστιμούλια. Έτσι λοιπόν τα βαφτίσαμε "νοστιμούλια"

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
  • 300 γραμ. αμυγδαλόπαστα
  • 50 γραμ. ινδοκάρυδο
  • 3 κουταλιές της σούπας λικέρ κεράσι ή κονιάκ
  • 30 κερασάκια μαρασκίνο ή γλυκό του κουταλιού
  • 150 γραμ. λιωμένη κουβερτούρα ή σοκολάτα γάλακτος
  • πολύχρωμη τρούφα ή τριμμένα αμύγδαλα για διακόσμηση
Οδηγίες
  1. Ζυμώνουμε την αμυγδαλόπαστα με το ινδοκάρυδο και το λικέρ ή το κονιάκ.
  2. Παίρνουμε ένα μικρό κομμάτι απ αυτό το μίγμα, το ανοίγουμε λίγο στην παλάμη μας και κλείνουμε μέσα ένα κεράσι.
  3. Βάζουμε τα γλυκάκια μας λίγο στην κατάψυξη να παγώσουν και κατόπιν τα βουτάμε στη λιωμένη σοκολάτα.
  4. Μπορούμε να τα καλύψουμε ολόκληρα ή το μισό μέρος τους στη σοκολάτα.
  5. Τα πασπαλίζουμε με χρωματιστή τρούφα ή τριμμένο αμύγδαλο