Nόστιμο τυρένιο κοτόπουλο

recipe image
Προστέθηκε από Hlianna, Δευτέρα, 28 Ιούνιος 2010 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 6 χρήστες ψήφισαν
Περιγραφή

Μια παραλλαγή του Μπαρδουνιώτικου κοτόπουλου σε πιο ελαφρύ , ευωδιαστό από το μαρινάρισμα .

Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
  • 1 κιλό στήθος κοτόπουλου ή 1 κοτόπουλο σε μερίδες ή κοπανάκια κοτόπουλου
  • 3 κρεμμύδια σε φέτες
  • 3 σκελίδες σκόρδο φέτες
  • 1 κούπα κόκκινο κρασί
  • 1 κουτί κονκασέ ντοματάκια ή φρέσκια ντομάτα
  • Μισή κούπα λάδι
  • 2 δαφνόφυλλα
  • 5-6 κόκκους μπαχάρι
  • 1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
  • Λίγο φρ . Θυμάρι
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 1 κούπα γραβιέρα ή κεφαλογραβιέρα σε κύβους
Οδηγίες

  1. Για να μαρινάρουμε το κοτόπουλο αρχικά το βάζουμε σε μπολ και απλώνουμε πάνω του τα κρεμμύδια , το σκόρδο , τα δαφνόφυλλα , το μπαχάρι , το θυμάρι και ρίχνετε το κρασί . Το σκεπάζουμε και αφήνουμε στο ψυγείο να μαριναριστεί 3-4 ώρες .
  2. Στραγγίζετε το κοτόπουλο με τα υπόλοιπα υλικά και κρατάτε τη μαρινάδα για το φαγητό .
  3. Ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε σε δυνατή φωτιά το κοτόπουλο , προσθέτοντας στη συνέχεια τα κρεμμύδια , το σκόρδο και τα μπαχαρικά .
  4. Σβήνετε με τη μαρινάδα και ρίχνετε την ντομάτα και την πάπρικα . Αλατοπιπερώνετε και χαμηλώνετε τη φωτιά να βράσει για μισή ώρα περίπου .
  5. Όταν το κοτόπουλο έχει ψηθεί , ρίχνουμε το τυρί , σκεπάζουμε το φαγητό και το κατεβάζουμε από τη φωτιά .

 

Λίγα μυστικά ακόμα

Αυτή η πολύ νόστιμη συνταγή είναι παραλλαγή συνταγής του Δρίσκα .