Ένα ανάλαφρο Κιμαλίδικο

recipe image
Προστέθηκε από Hlianna, Τετάρτη, 30 Ιούνιος 2010 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 13 χρήστες ψήφισαν
Περιγραφή

Με τον ίδιο τρόπο φτιαγμένο το κλασσικό μικρασιάτικο φαγητό , αλλά με υλικά με λίγα λιπαρά . Ένα φαγητό και για μπουφέ .

Συστατικά

         Για τον κιμά

  • 1 κιλό κιμά γαλοπούλας στήθος ή μπούτι
  • 1 κρεμμύδι ψιλ / μενο
  • Λίγο λάδι
  • 2 αυγά
  • 2 φέτες ψωμί μουσκεμένες στο γάλα
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 1κ.σ. πάπρικα γλυκιά
  • Αρκετό μαϊντανό ψιλ / νο
  • Αλάτι και πιπέρι

 

  • 8-10 φέτες ψωμί του τοστ χωρίς κόρα
  • 2-3 ντομάτες σε κυβάκια στραγγισμένες χωρίς ζουμιά
  • 2-3 ντομάτες σε φέτες λεπτές χωρίς ζουμιά
  • Κασέρι σε φέτες , όσο και το μέγεθος του πυρέξ που έχετε
  • Λίγο θυμάρι φρέσκο τριμμένο
  • Αλάτι και πιπέρι
Οδηγίες

         Για τον κιμά

  1. Βάζουμε όλα τα υλικά σε λεκάνη και τα ζυμώνουμε καλά . Τα αφήνουμε για κανένα μισάωρο στη ψυγείο .
  2. Σε μεγάλο πυρέξ βάζουμε λίγο λάδι . Πάνω βάζουμε μια στρώση ψωμί και ρίχνουμε τις ντομάτες σε κυβάκια , λίγο αλάτι και λίγο θυμάρι φρέσκο .
  3. Πάνω στρώνουμε τον κιμά που ζυμώσαμε .
  4. Στη συνέχεια βάζουμε τις φέτες ντομάτας και αλατοπιπερώνουμε .
  5. Πάνω στρώνουμε τις φέτες το κασέρι .
  6. Ψήνουμε το φαγητό στους 190ο για μια ώρα ή και περισσότερο . Προς το τέλος κατεβάζουμε χαμηλά το πυρέξ μας να ψηθεί καλά το φαγητό από κάτω .
Λίγα μυστικά ακόμα

Σε συνταγή του Γκελντή.