Σάλτσα κιμά…αλά Στρογγάνοφ!
Προστέθηκε από Hlianna, Κυριακή, 11 Ιούλιος 2010
Μέση βαθμολογία / 5
7 χρήστες ψήφισαν
Περιγραφή
Μια νόστιμη συνταγή για κιμά με μακαρόνια , διαφορετική από τη συνηθισμένη .
Συστατικά
Στα γρήγορα
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
- Μισό κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
- Μισή κούπα λάδι
- 1 κουτί ντοματάκια κονκασέ
- 1κ.γλ. ζάχαρη
- 1 κρεμμύδι ξερό τριμμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- Μισό κιλό μανιτάρια σε φέτες
- 1,5 κούπα ζωμό κρέατος
- 1 κούπα κρέμα γάλακτος
- 1 κούπα κόκκινο κρασί
- 1 σκελίδα σκόρδο
- Αλάτι και πιπέρι
Οδηγίες
- Σοτάρουμε στο λάδι τον κιμά και ρίχνουμε τα μανιτάρια. Ανακατεύουμε για λίγο να απορροφήσει τα υγρά των μανιταριών.
- Προσθέτω το κρεμμύδι με το σκόρδο και μαγειρεύω για 5 λεπτά περίπου. Σβήνω με το κρασί και προσθέτω την ντομάτα, τη ζάχαρη, το αλατοπίπερο και την κρέμα γάλακτος.
- Αφήνουμε να μαγειρευτεί για 10 λεπτά περίπου και είναι έτοιμη να τη σερβίρουμε με τα ζυμαρικά μας.