Ζεστή σαλάτα κοτόπουλου.

recipe image
Προστέθηκε από hrisag, Κυριακή, 22 Αύγουστος 2010 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 3 χρήστες ψήφισαν
Περιγραφή

Μια σαλάτα , ένα πλήρες γεύμα ! !

Συστατικά

φύλλα από κόκκινη Λόλα
φύλλα από γαλλική σαλάτα
στήθος κοτόπουλου
2 φέτες ψωμί του τοστ , ή 2 φέτες μπαγιάτικο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
1κ.σ. τριμμένο τζιντζερ , ή 1κ.γl. σκόνη
1κ.γl. κόκκινο πέπερι γλυκό
αλάτι
ελαιόλαδο για το τηγάνι ( ελάχιστο )
μισή κόκκινη , μισή πορτοκαλί , μισή κίτρινη πιπεριά .

για το ντρεσινγκ
1κ.γl. μουστάρδα
4 κ.γl. ελαιόλαδο
χυμό από ένα ζουμερό λεμόνι
1κ.σ. ψιλοκομμένο άνηθο .

Οδηγίες

Ανάβω το φούρνο στους 200 να ζεσταθεί .

Πλένω , στραγγίζω τις σαλάτες , φιλετάρω το κοτόπουλο και μετά το κόβω σε λεπτές λωρίδες . Το ίδιο κάνω και με τις πιπεριές . το φρέσκο κρεμμύδι το κόβω διαγώνια μπαστούνια , στο μέγεθος της κομμένης πιπεριάς .

Κόβω το ψωμάκι σε καρεδακι . Στρώνω λαδόκολλα στο ταψί και μέσα σε αυτό τα ψωμάκια ραντισμένα με ελαιόλαδο . Φουρνίζω στον αέρα για περίπου 10 λεπτά ( προσέξτε αρπάζουν εύκολα )

Σε αντικολλητικο τηγάνι σοτάρω με ελάχιστο ελαιόλαδο τις πιπεριές με τα κρεμμυδάκια , μέχρι να μαλακώσουν , όχι να βράσουν να είναι ζωντανά , τα βγάζω στην ακρη . Και προσθέτω το κοτόπουλο , αλάτι , το πιπέρι και το τζιντζερ . Τα σοτάρω και αυτά τόσο , ώστε να είναι ζουμερά στο εσωτερικό τους , δηλ . μερικά λεπτά μόνο .
Έχω βγάλει τα κρουτον από το φούρνο να είναι κρύα .

Κόβω τις σαλάτες με το χέρι , τοποθετώ σε πιατέλα , από πάνω τις πιπεριές και μετά το κοτόπουλο και περιχύνω με το ντρεσιγκ που το έχω χτυπήσει μέσα σε ένα βαζάκι καλά και μέσα σε αυτό και τον άνηθο . . Στο τέλος προσθέτω τα κρουτον .

Λίγα μυστικά ακόμα

Για όσους αγαπούν τα πικάντικα μάσα στις πιπεριές , όταν τις σοτάρουμε , προσθέτουμε και πιπεριές τσιλι , τότε μπορούμε να αλλάξουμε και το ντρεσιγκ . Κάνουμε γιαουρτιού , γιαούρτι , φυσικό χυμό λεμονιού και αρκετό άνηθο , έτσι το αποτέλεσμα θα είναι καυτερό και δροσιστικό συγχρόνως .