Για τη ζύμη
500 γρ αλεύρι
2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού ή ρακί
2 κουτ. σ. ελαιόλαδο
αλάτι
νερό
για τη γέμιση
250 γρ ξινομυζηθρα
3 κουταλιές της σούπας γιαούρτι
1 αυγό
δυόσμο , πιπέρι
Σε μπολ ανακατεύω όλα τα υλικά της ζύμης , με το ανάλογο νερό.
Όταν ξεκολλήσει απ τα τοιχώματα το ζυμάρι ειναι εντάξει. Το αφήνω στο ψυγείο σκεπασμένο με πετσέτα η μεμβράνη .
Ωστόσο ετοιμάζω τη γέμιση .
Χτυπώ ελαφρό το αυγό και ανακατεύω με το τυρί , το γιαούρτι και τα μυρωδικά .
Ανοίγω το φύλλο και το κόβω σε τετράγωνα κομμάτια . (5 φύλλα περίπου ) .
Βάζω 1 κουταλάκι γέμιση στο καθένα και το κλείνω κάνοντας σχεδιακια με ένα πιρούνι . Μπορείτε να κάνετε ότι σχήμα θελετε.
Tηγανίζω σε καυτό λάδι !