10 ντοματάκια φρέσκα πομοντόρια ή ντομάτες σε φέτες
2 σκελίδες σκόρδο στην πρέσα
2 κ.γλ. ξερό βασιλικό
2 κ.γλ. θυμάρι φρέσκο
Άλλα μυρωδικά της αρεσκείας σας όπως ρίγανη , ματζουράνα , δεντρολίβανο κ.ά.
Αλάτι , πιπέρι
1 κ.σ. ζάχαρη
Λίγο λάδι
Μερικές λιαστές ντομάτες
1 κ.σ. κάπαρη ( προαιρ. )
Οδηγίες
Βάζουμε σε ταψί τις ντομάτες σε φέτες . Αν έχουμε πομοντόρια , τα κόβουμε κατά μήκος στη μέση .
Πασπαλίζουμε τις ντομάτες με τα μυρωδικά , αλάτι , πιπέρι , ζάχαρη , λάδι , σκόρδο .
Τις ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο στους 200ο περίπου μισή ώρα .
Στη συνέχεια το περιεχόμενο του ταψιού μαζί με τις λιαστές ντομάτες τα ρίχνουμε στο μπλέντερ και τα πολτοποιούμε . Ανακατεύουμε το μείγμα στα μακαρόνια μαζί με την κάπαρη ( αν βάλουμε ) και σερβίρουμε .
Μπορούμε επίσης να μην τις πολτοποιήσουμε τις ντομάτες , αλλά έτσι όπως είναι ψημένες ολόκληρες να τις ανακατέψουμε με τα ζυμαρικά μας στην κατσαρόλα και να σερβίρουμε με τριμμένη παρμεζάνα . Στολίζουμε με ολόκληρες φέτες ψημένης ντομάτας .