Zυμαρικά με σάλτσα φουρνιστής ντομάτας

recipe image
Προστέθηκε από Hlianna, Σάββατο, 11 Σεπτέμβριος 2010 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 6 χρήστες ψήφισαν
Περιγραφή

Μια μακαρονάδα όλο άρωμα και γεύση !

Συστατικά
  • Μισό κιλό ζυμαρικά βρασμένα
  • 10 ντοματάκια φρέσκα πομοντόρια ή ντομάτες σε φέτες
  • 2 σκελίδες σκόρδο στην πρέσα
  • 2 κ.γλ. ξερό βασιλικό
  • 2 κ.γλ. θυμάρι φρέσκο
  • Άλλα μυρωδικά της αρεσκείας σας όπως ρίγανη , ματζουράνα , δεντρολίβανο κ.ά.
  • Αλάτι , πιπέρι
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • Λίγο λάδι
  • Μερικές λιαστές ντομάτες
  • 1 κ.σ. κάπαρη ( προαιρ. )
Οδηγίες

  1. Βάζουμε σε ταψί τις ντομάτες σε φέτες . Αν έχουμε πομοντόρια , τα κόβουμε κατά μήκος στη μέση .
  2. Πασπαλίζουμε τις ντομάτες με τα μυρωδικά , αλάτι , πιπέρι , ζάχαρη , λάδι , σκόρδο .
  3. Τις ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο στους 200ο περίπου μισή ώρα .
  4. Στη συνέχεια το περιεχόμενο του ταψιού μαζί με τις λιαστές ντομάτες τα ρίχνουμε στο μπλέντερ και τα πολτοποιούμε . Ανακατεύουμε το μείγμα στα μακαρόνια μαζί με την κάπαρη ( αν βάλουμε ) και σερβίρουμε .
  5. Μπορούμε επίσης να μην τις πολτοποιήσουμε τις ντομάτες , αλλά έτσι όπως είναι ψημένες ολόκληρες να τις ανακατέψουμε με τα ζυμαρικά μας στην κατσαρόλα και να σερβίρουμε με τριμμένη παρμεζάνα . Στολίζουμε με ολόκληρες φέτες ψημένης ντομάτας .