Κρητικά καλτσούνια

recipe image
Προστέθηκε από hrisag, Κυριακή, 03 Οκτώβριος 2010 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 4 χρήστες ψήφισαν
Περιγραφή

Tραγανά, αφράτα και γλυκά!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
  • 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 10 γραμ. μαγιά μπύρας
  • 1/2 φλιτζάνι γάλα
  • 1/2 φλιτζάνι βούτυρο
  • 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1 φλ. του καφέ λάδι
  • 2 αυγά
  • νερό όσο πάρει η ζύμη.

            Γέμιση

  • 500 γραμ. μανούρι
  • 2 αυγά
  • 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
  • λίγη κανέλα.
Οδηγίες
  1. . Σε ένα μπολ βάζουμε το λάδι, το βούτυρο και τη ζάχαρη και τα χτυπάμε. Χτυπάμε και τα αυγά και τα προσθέτουμε στο μίγμα. .
  2. Διαλύουμε τη μαγιά στο γάλα και την προσθέτουμε και αυτή με το γάλα στο μίγμα. Ρίχνουμε το αλεύρι σιγά σιγά μαζί με το νερό και κάνουμε μία ζύμη μέτρια.
  3.  Αφήνουμε λίγο να φουσκώσει και ετοιμάζουμε τη γέμιση.
  4. Ανακατεύουμε τη μυζήθρα, τα αυγά, τη ζάχαρη και την κανέλα.
  5. Ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλα πάχους μισού εκατοστού και τα κόβουμε σε κύκλους με ένα πιατάκι του καφέ. Στη μέση κάθε κύκλου βάζουμε ένα κουταλάκι γέμιση και κλείνουμε γύρω γύρω από τις άκρες χωρίς να καλύψουμε τη γέμιση που είναι στη μέση.
  6. Τα βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψάκι, τα αλείφουμε με χτυπημένα αυγά, τα πασπαλίζουμε με κανέλα και ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν, περίπου 15-20 λεπτά!