Σάμαλι πολίτικο

recipe image
Προστέθηκε από Hlianna, Σάββατο, 21 Μάρτιος 2009 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 3 χρήστες ψήφισαν
Συστατικά
  • 1 1/2 κούπα σιμιγδάλι ψιλό
  • 1 κούπα σιμιγδάλι χοντρό
  • 1 1/2 κούπα ζάχαρη
  • 1 1/2 κούπα γιαούρτι
  • 1 κουταλάκι σόδα
  • 1 κουταλάκι μαστίχα κοπανισμένη με λίγη ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
  • 4 κουταλιές βούτυρο λιωμένο
για το σιρόπι
  • 2 1/2 κούπες ζάχαρη
  • 1 1/2 κούπα νερό
  • 2 κουταλιές χυμό λεμονιού

 

Οδηγίες

  1. Σ' ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε το σιμιγδάλι με τη ζάχαρη, τη μαστίχα και το μπέικιν πάουντερ.
  2. Σ' ένα μικρότερο μπολ, ανακατέψτε το γιαούρτι με τη σόδα και ρίξτε το μέσα στο μίγμα του σιμιγδαλιού.
  3. Ανακατέψτε μ' ένα κουτάλι, ώσπου να υγρανθεί καλά όλο το σιμιγδάλι.
  4. Αδειάστε το μίγμα σε καλά βουτυρωμένο ταψάκι παραλληλόγραμμο μέτριο και στρώστε την επιφάνεια με υγρή σπάτουλα.
  5. Αφήστε το να σταθεί 2 - 3 ώρες, να φουσκώσει το σιμιγδάλι.
  6. Κόψτε το με μαχαίρι σε κομμάτια .
  7. Ψήστε το γλύκισμα στους 180 ο , για 35' - 40', να ροδίσει καλά η επιφάνεια.
  8. Στο μεταξύ, βάλτε σε κατσαρόλα όλα μαζί τα υλικά για το σιρόπι και βράστε τα 5'.
  9. Βγάλτε το γλύκισμα από το φούρνο και χρησιμοποιώντας ένα πινέλο, αλείψτε την επιφάνεια με το βούτυρο.
  10. Περιχύστε το γλύκισμα με το σιρόπι, ρίχνοντάς το κουταλιά - κουταλιά.
  11. Φυλάξτε το σάμαλι σκεπασμένο με πλαστική μεμβράνη, για να μη στεγνώσει.
  12. Καλή επιτυχία!
Λίγα μυστικά ακόμα
Νοστιμότατη συνταγή της Βέφας!!!