Ποντιακή φασολάδα με λάχανο

recipe image
Προστέθηκε από Ε.Φ., Δευτέρα, 11 Οκτώβριος 2010 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 4 χρήστες ψήφισαν
Περιγραφή

Στα λαχανικά που βάζουμε στη φασουλάδα, προσθέτουμε και λάχανο!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
  • Μισό πακέτο φασόλια μέτρια.
  • 3 / 4 του φλιτζανιού λάδι.
  • 2 πράσινες πιπεριές.
  • 2 κόκκινες πιπεριές.
  • 1 κρεμμύδι μέτριο.
  • Λίγα κλαράκια σέλινο και ένα κομμάτι σελινόριζας.
  • 1 / 2 κιλό λάχανο.
  • 2καρότα μεγάλα.
  • 1 φλιτζάνι ντοματοχυμό.
  • Αλάτι, Πιπέρι, δυόσμο και λίγο μπούκοβο (κόκκινο καυτερό πιπέρι)
Οδηγίες
  1. Πλένουμε τα φασόλια και τα βράζουμε με 2 κιλά νερό.Τους δίνουμε 2 βράσεις και σουρώνουμε τα.
  2. Προσθέτουμε 4-5 κιλά νερό ζεστό και το μισό λάδι και τα αφήνουμε να βράζουν σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  3. Σε μεγάλο τηγάνι βάζουμε το υπόλοιπο λάδι, το κρεμμύδι κομμένο φέτες, τις πιπεριές κομμένες κομματάκια, τα καρότα κομμένα κομματάκια, την σελινόριζα, επίσης και τα κλαδάκια του σέλινου.
  4. Τα γυρίζουμε αρκετές φορές στη φωτιά, προσθέτουμε το λάχανο κομμένο λωρίδες ενάμισι εκατοστού, το γυρίζουμε και αυτό να αρκετά μαραθεί. Προσθέτουμε το χυμό της ντομάτας, αλάτι, πιπέρι, δυόσμο και λίγο μπούκοβο, επίσης 3 / 4 του φλιτζανιού νερό.
  5. Τα αφήνουμε να βράσουν αρκετά και τα προσθέτουμε στα φασόλια που και βράσαν και αυτά αρκετά.
  6. Συνεχίζουμε την βράση έως ότου φασόλια και λάχανο είναι εντελώς βρασμένα και είναι έτοιμο το φαγητό μας.
  7. Σερβίρουμε με τουρσιά, ελιές, παστά ψάρια!
Λίγα μυστικά ακόμα

Το καυτερό, αν θέλουμε, το παραλείπουμε και όποιος θέλει βάζει στο πιάτο του.