Γιουβαρλάκια της γιαγιάς

recipe image
Προστέθηκε από Bianka, Δευτέρα, 11 Οκτώβριος 2010 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 3 χρήστες ψήφισαν
Περιγραφή Mια διαφορετική συνταγή για γιουβαρλάκια!
Συστατικά
Στα γρήγορα
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
  • 1 κιλό κιμά βοδινό
  • 2 αυγά
  • 2 ψωμάκια η 4 φέτες ψωμί άσπρο
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια
  • 3 κουταλιές της σούπας λάδι
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 πρέζα πιπέρι

Κρέμα

  • 100 γρ βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 100 γραμμάρια αλεύρι
  • 750 ml ζωμός  κρέατος κύβο η από λαχανικά η από κοτόπουλο
  • 500 ml γάλα
  • 2 κουταλιές της σούπας κάπαρη
  • ½ φλιτζάνι κρασί άσπρο              
  • 1 πρέζα  Ζάχαρη (για γεύση) προαιρετικά
  • Αλάτι, πιπέρι
Οδηγίες

  1. Βάζουμε τον κιμά σε μια λεκάνη
  2. Κόβουμε τα κρεμμύδια σε μικρά κομμάτια, μουσκεύουμε το ψωμί σε λίγο χλιαρό νερό και το στραγγίζουμε, προσθέτουμε  τα αυγά, το αλάτι, το πιπέρι, το λάδι και ανακατεύουμε καλά.
  3. Με λαδωμένα χέρια  κάνουμε  κανονικά καφεδάκια και τα βάζουμε στην άκρη.
  4. Για την σάλτσα, λιώνετε το βούτυρο (μαργαρίνη) σε μια μεγάλη κατσαρόλα και προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύουμε  αργά και ελαφρώς  
  5. Στη συνέχεια προσθέτουμε το ζωμό, ανακατεύοντας συνεχώς και πολύ αργά το γάλα και όλα τα άλλα υλικά
  6. Αφήνουμε λίγο για 2 λεπτά να βράσει και ρίχνουμε μέσα τα γιουβαρλάκια μας .
  7. Σκεπαζουμε με το καπάκι της κατσαρόλας και αφήνουμε στην πιο χαμηλή φωτιά για 45 λεπτά να βράσει σιγά σιγά.
  8. Το σερβίρουμε με ρύζι και σαλάτα η με πατάτες  νερόβραστες  με σαλάτα