Ψήνω στο φούρνο τις πιπεριές στους 200ο για 15 λεπτά περίπου να μαλακώσουν.
Τις βάζω αμέσως σε πλαστική σακούλα και τις κλείνω. Τις αφήνω για κανένα μισάωρο να φουσκώσει η φλούδα και τiς ξεφλουδίζω εύκολα. Αυτός είναι ένας εύκολος τρόπος να βγαίνει η φλούδα τους.
Τις βάζω στο μπλέντερ με το σκόρδο και το λάδι και τις κτυπώ αρκετά να πολτοποιηθούν.
Στη συνέχεια ρίχνω στο μπλέντερ τα τυριά και διορθώνω τη γεύση με αλάτικαι πιπέρι. Χτυπώ για λίγο ακόμα να γίνει αλοιφή.