Γλυκόξινη μαρμελάδα Δαμάσκηνο

recipe image
Προστέθηκε από Ε.Φ., Παρασκευή, 15 Οκτώβριος 2010 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 2 χρήστες ψήφισαν
Περιγραφή

Μια μαρμελάδα της εποχής με κομμάτια Δαμάσκηνου

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
  • 4 κούπες κομμάτια από Δαμάσκηνα ώριμα άσπρα
  • 3 κούπες ζάχαρη.
  • 1/2 κούπα νερό.
  • 1 βανίλια.
  • Χυμό 1/2 λεμονιού
  • Λίγο αλάτι .
Οδηγίες
  1. Καθαρίζουμε τα δαμάσκηνα  από το φλούδι τους και αφαιρούμε τα κουκούτσια τους . Τα κόβουμε σε 3-4 κομμάτια το καθένα. Τα μετράμε και τα βάζουμε στη φωτιά με το νερό και τα σιγοβάζουμε για 25 λεπτά μέχρι μαλακώσουν
  2. Προσθέτουμε  την ζάχαρη και ανακατεύουμε για να διαλυθεί καλά.
  3. Βράζουμε  σε δυνατή φωτιά ανακατεύοντας με  ξύλινο κουτάλι για να μην κολλήσει ή μαρμελάδα.
  4. .Αν σχηματιστεί  αφρός , ξαφρίζουμε. Προσθέτουμε λίγο αλατάκι, μία βανίλια άρωμα και χυμό μισού λεμονιού και  δένουμε την μαρμελάδα.
Λίγα μυστικά ακόμα