Cupcakes...Κεκάκια τα Εορταστικά

recipe image
Προστέθηκε από Margo, Τετάρτη, 20 Οκτώβριος 2010 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 5 χρήστες ψήφισαν
Περιγραφή

Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα και πάνω από όλα λαχταριστά!!!

Συστατικά

         Ζύμη

         1 κούπα βούτυρο (το μπολάκι της συσκευασίας για μεζούρα)

  • 2 κούπες ζάχαρη
  • 4 αυγά
  • 1 βανίλια
  • 1 κούπα γάλα φρέσκο
  • 600 - 650 γρ.αλεύρι φαρίνα (που φουσκώνει μόνο του)
  • τρούφα σοκολάτας καραμελάκια, τρουφάκια πολύχρωμα κερασάκια  

         Κρέμα επικάλυψης:

  • 1 κουτί φυτική κρέμα γάλακτος (μεταλλικό κουτί)
  • ½ κούπα ζάχαρη άχνη
  • ½ φακελάκι κρέμα στιγμής με άρωμα βανίλια
  • ¾ κούπας γάλα
Οδηγίες



  1. Για τη ζύμη: Ετοιμάζουμε την ζύμη κέικ. Την κλασσική συνταγή που κάνουμε, ή όποια άλλη αγαπημένη έχει ο καθένας.
  2. Χτυπάμε καλά το βούτυρο με «το φτερό» στο μίξερ  να αφρατέψει. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα για μερικά λεπτά, μέχρι να ασπρίσει και να αφρατέψει πολύ καλά το μίγμα. Ρίχνουμε ένα-ένα τα αυγά χτυπώντας και μετά τη βανίλια. Προσθέτουμε λίγο-λίγο το γάλα εναλλάξ, με το αλεύρι. Συνεχίζουμε το χτύπημα στη δυνατή ταχύτητα για 5 λεπτά ακόμη.
  3. Ρίχνουμε την τρούφα σοκολάτας και αναμιγνύουμε στη χαμηλή ταχύτητα 2-3 στροφές (ίσα ίσα για να αναμιχθεί η τρούφα με το μίγμα).
  4. Γεμίζουμε τις θήκες τις φόρμας μας  με χαρτάκια γλυκών και βάζουμε από μια γεμάτη κουταλιά ζύμης να γεμίσει τα ¾ της θήκης. Για αυτό το σκοπό χρησιμοποιώ το σκουπ (κουτάλι) του παγωτού γιατί με διευκολύνει πολύ και ως μηχανισμός και ως μεζούρα.
  5.  Ψήνουμε τα κεκάκια σε προθερμασμένο φούρνο στους 175ο C για περίπου 20 λεπτά.
  6. Αφαιρούμε τα κεκάκια από τη φόρμα και αφήνουμε να κρυώσουν.    
  7.  
  8. Για την κρέμα: Βάζουμε από νωρίς στο ψυγείο την κρέμα γάλακτος για να παγώσει. Την αδειάζουμε στο μπολ του μίξερ και τη χτυπάμε με «το σύρμα» μέχρι να διπλασιαστεί. Ρίχνουμε λίγη λίγη τη ζάχαρη συνεχίζοντας το χτύπημα. Συνεχίζουμε προσθέτοντας εναλλάξ το γάλα με την κρέμα βανίλιας. Χτυπάμε για μερικά λεπτά όλο το μίγμα, να αφρατέψει και να ομογενοποιηθεί.
  9. Τοποθετούμε στο ψυγείο για 1 ώρα να σφίξει. Γεμίζουμε τον κορνέ και γαρνίρουμε ένα-ένα τα κεκάκια όπως επιθυμούμε. Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με τα χρωματιστά καραμελάκια και στολίζουμε με τα κερασάκια.  


Λίγα μυστικά ακόμα