
- Διαλύω τη μαγιά και τη ζάχαρη σε ¼ του ποτηριού χλιαρό νερό.
- Σε μια λεκάνη βάζω το αλεύρι, το αλάτι, το θυμάρι, τη ρίγανη και τα ανακατεύω με ένα κουτάλι.
- Κάνω μια τρύπα στο κέντρο και βάζω το μείγμα της μαγιάς,1 φλ/νι χλιαρό νερό και το λάδι και ζημώνω ή με το μίξερ ή με τα χέρια.
- Δεν βάζω από την αρχή όλο το νερό αλλά το προσθέτω σιγά σιγά όσο χρειαστεί για να γίνει μια ζύμη μαλακιά και να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της λεκάνης. Μπορεί να χρειαστείτε λιγότερο ή και περισσότερο νερό.
- Αφήνετε το ζυμάρι να φουσκώσει περίπου 1 ώρα σε φούρνο που τον έχετε προθερμάνει στους 40 με 50 βαθμούς, σβήνετε το φούρνο και βάζετε στο φούρνο τη λεκάνη που την έχετε καλύψει με μεμβράνη για να μην ξεραθεί η επιφάνεια.
- Στη συνέχεια βγάζετε τη ζύμη και τη χωρίζετε σε 2 μέρη για 2 πίτσες στο γνωστό μέγεθος των ταψιών για πίτσα.
- Ζυμώνετε ελαφρά το ζυμάρι και το ανοίγετε με αλεύρι ή φύλλο για το ταψάκι. Αφήνετε για κανένα μισάωρο το ζυμάρι να φουσκώσει και μετά βάζετε πάνω του τα υλικά της αρεσκείας σας.
- Μπορείτε να φτιάξετε και πίτσα καλτσόνε, αν διπλώσετε το ζυμάρι.
Για τη σάλτσα ντομάτας
Βράζω τη σάλτσα κανένα 20 λεπτο μέχρι να πήξει και την στρώνω στην επιφάνεια της πίτσας και πάνω της στρώνω ό,τι άλλα υλικά θέλω.
Καλή επιτυχία!