Μπριζόλα Στρουθοκαμήλου με κονιάκ και μαυροδάφνη

recipe image
Προστέθηκε από Bianka, Κυριακή, 05 Δεκέμβριος 2010
Περιγραφή Ένας νόστιμος τρόπος να φτιάξουμε την αγαπημένη σε αρκετούς στρουθοκάμηλο.
Συστατικά
  • 2  Μπριζόλες   στρουθοκάμηλου σχεδόν 200 γρ ή μία
  • 1 κ,σ  Βούτυρο
  • 1 κ σ λάδι
  • 4 κουταλιές σούπας Κονιάκ
  • 1|2 ποτήρι μαυροδάφνη
  • 1 κουταλιά της σούπας χοντροκομμένο μαύρο Πιπέρι
  • 1 κ,σ πιπέρι   πράσινο
  • 1 φλιτζάνι Κρέμα γάλακτος ή Crème fraîche
  • Αλάτι
Οδηγίες
  1. Ζεσταίνουμε το λάδι ροδίζουμε το κρέας από τις δύο πλευρές για 2 λεπτά ακριβώς. Αφαιρέστε το κρέας και αφαιρέστε το λάδι από το τηγάνι.
  2. Τώρα, βάζουμε το βούτυρο στο τηγάνι. καί πάλι τό κρέας. Για άλλη μια φορά σε χαμηλή φωτιά τηγανίζουμε το κρέας (περίπου 3 λεπτά από κάθε πλευρά). αλατίζουμε τίς  μπριζόλες και πιπέρι.
  3. Ρίχνουμε το κονιάκ και τό ανάβουμε  νά  φλαμπαριστή  Προσθέστε τό πράσινο  πιπέρι, κρέμα γάλακτος.καί τήν μαυροδάφνη, άν χρειαστεί ρίχνουμε λίγο αλάτι και τό αφήνουμε μόνο περίπου 6 λεπτά να σιγοβράσει.
  4. Η σάλτσα έχει μια ελαφρώς ξινή γεύση που πηγαίνει πολύ καλά με τις μπριζόλες στρουθοκαμήλου και ενισχύει τη φυσική γεύση.