Γίγαντες με σπανάκι και φέτα

recipe image
Προστέθηκε από Hlianna, Δευτέρα, 23 Μάρτιος 2009
Περιγραφή Όσπρια με λαχανικά για καταπληκτικό συνδυασμό.
Συστατικά
Στα γρήγορα
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
  •     500 γρ. γίγαντες
  •     500 γρ. σπανάκι καθαρισμένο, πλυμένο και στραγγισμένο
  •     1 κουτί ντομάτα κονκασέ ή 1 κιλό φρέσκιες ντομάτες τριμμένες
  •     1 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
  •     1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  •     2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  •     1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  •     αλάτι
  •     πιπέρι
  •     λίγη ζάχαρη
  •     Τυρί φέτα(προαιρ.)
Οδηγίες



  1.     Μουσκεύουμε αποβραδίς τους γίγαντες σε αλατισμένο χλιαρό νερό, να φουσκώσουν καλά.
  2.     Την επομένη τους βράζουμε σε καθαρό αλατισμένο νερό περίπου 30 λεπτά να μισομαλακώσουν.
  3.     Σε κατσαρόλα βάζω το λάδι να ζεσταθεί και σοτάρω το κρεμμύδι με το σκόρδο αρχικά και στη συνέχεια προσθέτω την ντομάτα, αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη και αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει περίπου 15 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
  4.     Κατόπιν ρίχνουμε τους γίγαντες με το μαϊντανό, διορθώνω το αλάτι και αφήνουμε να πάρουν 2 βράσεις.
  5.     Ρίχνουμε τους γίγαντες στο πυρέξ μας και τους ψήνουμε για ένα μισάωρο ακόμα. Στους 180ο.
  6.     Στη συνέχεια προσθέτουμε το σπανάκι ωμό και καλά στραγγισμένο από το πλύσιμο. Ανακατεύουμε λίγο όλα τα υλικά και αν χρειαστεί λίγο ζεστό νερό.
  7.     Ψήνουμε για λίγο ακόμα και προς το τέλος προσθέτουμε και κομμάτια φέτα.
Λίγα μυστικά ακόμα