Χοιρινό πρασάτο
Προστέθηκε από
vasiliki ver
, Δευτέρα, 13 Δεκέμβριος 2010
Μέση βαθμολογία
/ 5
2 χρήστες ψήφισαν
Περιγραφή
Εμένα που δεν μου αρέσουν τα πράσα άλλαξα γνώμη, αφού το δοκίμασα.
Συστατικά
Στα γρήγορα
Κυρίως Πιάτα
Κρεατικά
Άλλες κατηγορίες
Όλες οι συνταγές
Σερβίρει
6 άτομα
1 1/2κ. μπούτι χοιρινό κομμένο σε κύβους
1φλ. Λάδι
1 1/2κ. πράσα κομμένα σε ροδέλε
ςΜερικά κλαράκια σέλερι ή σέλινο χοντροκομμένο
αλατοπίπερο.
ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΓΟΛΈΜΟΝΟ
2 κρόκους αυγών,
χυμό από 1 1/2 λεμόνι.
Οδηγίες
Πλένουμε καλά το κρέας, εγώ το αφήνω 30' σε ξύδι, το σκουπίζουμε, αλατοπιπερώνουμε και το σοτάρουμε στο λάδι.
Ρίχνουμε δύο φλ. νερό και σιγοβράζουμε. Όταν μισοβράσει προσθέτουμε τα πράσα, το σέλερι και αφήνουμε να βράσουν.
Ετοιμάζουμε το αυγολέμονο χτυπώντας το, προσθέτουμε ζεστό ζουμάκι από την κατσαρόλα έως να ζεσταθεί αρκετά ,περιχύνουμε το φαγητό μας.
Κουνάμε την κατσαρόλα να πάει παντού κ' σερβίρουμε.
Καλή μας όρεξη!