Μπισκότα Γιορτινά

recipe image
Προστέθηκε από Margo, Κυριακή, 26 Δεκέμβριος 2010 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 4 χρήστες ψήφισαν
Περιγραφή

Μπισκότα που θα λατρέψουν όλοι!!

Συστατικά
  • 250 γρ. μαργαρίνη τύπου σοφτ
  • 250 γρ. βούτυρο «Μινερβίνη»
  • 2 κούπες ζάχαρη
  • 4 αυγά
  • Ξύσμα 2 λεμονιών
  • 1 βανίλια
  • 7 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.γ. μπέικιν
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • 1 σοκολάτα κουβερτούρα γάλακτος
  • Άχνη ζάχαρη
Οδηγίες

  • Χτυπάμε στο μίξερ τα δύο βούτυρα, προσθέτουμε τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να αφρατέψει καλά το μίγμα.
  • Ρίχνουμε ένα-ένα τα αυγά συνεχίζοντας το χτύπημα και προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού και τη βανίλια.
  • Σε βαθύ μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν και το αλάτι, τα ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι και όλο αυτό το μίγμα το προσθέτουμε σταδιακά στο μίγμα του μίξερ και σε χαμηλή ταχύτητα. Την τελευταία ποσότητα  τη ρίχνουμε και τη διπλώνουμε με το χέρι μας.  Θέλουμε μια πολύ μαλακιά και αφράτη ζύμη. Η ζύμη πρέπει να ξεκολλά από τα τοιχώματα του κάδου. Αν χρειαστεί προσθέτουμε ελάχιστο αλεύρι.
  • Χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο μέρη, τα τυλίγουμε σε μεμβράνη ή τα βάζουμε σε σακουλάκια τροφίμων και αφήνουμε στο ψυγείο να σφίξουν για 1 ώρα περίπου. Εάν βιαζόμαστε τα βάζουμε για μισή ώρα στην κατάψυξη.


  • Πασπαλίζουμε τον πάγκο εργασίας μας με αλεύρι, παίρνουμε κομμάτια ζύμης κι ανοίγουμε χοντρά φύλλα πάχους 1 εκ. Κόβουμε με τα κουπ-πατ στα σχέδια που επιθυμούμε, μεταφέρουμε τα μπισκότα σε ταψάκια στρωμένα με χαρτί ψησίματος.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με «αέρα» στους 170o C για περίπου 15 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς . Στον «αέρα» ψήνουμε ταυτόχρονα δύο ταψιά κι έτσι εξοικονομούμε αρκετό χρόνο.

 

  • Μεταφέρουμε τα μπισκότα σε σχάρα ή πάγκο στρωμένο με χαρτί ψησίματος κι αφήνουμε να κρυώσουν. Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν-μαρί και μεταφέρουμε τη σοκολάτα σε χωνάκι αυτοσχέδιο φτιαγμένο από χαρτί ή σε κορνέ.  Στολίζουμε τα μπισκότα (αφού έχουν κρυώσει) με γραμμές σοκολάτας και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.


Λίγα μυστικά ακόμα

Τα διατηρούμε σε μεταλλικό κουτί για αρκετές ημέρες. Το ξύσμα λεμονιού δίνει στα μπισκότα ένα υπέροχο φίνο άρωμα.  Αν δεν το προτιμάμε, ανάλογα με το άρωμα που επιθυμούμε αλλάζουμε τη γεύση τους είτε με ξύσμα πορτοκάλι,  ή μόνο βανίλια, κλπ