Πατατούλες στο φούρνο με δεντρολίβανο

recipe image
Προστέθηκε από Hlianna, Τρίτη, 28 Δεκέμβριος 2010 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 4 χρήστες ψήφισαν
Περιγραφή

Μικρές πατάτες βρασμένες ολόκληρες με τη φλούδα και  ψημένες στο φούρνο, στολίζουν θαυμάσια τον μπουφέ μας και συνοδεύουν τα κρέατά μας ψητά ή μαγειρευτά!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
  • 1,5 κιλό πατατούλες μικρές, όσο  είναι δυνατόν μικρότερες
  • 3-4 κ.σ. λάδι
  • Μικρά κομματάκια φρέσκου δεντρολίβανου
  • αλάτι
Οδηγίες




  1. Βάζουμε τις πατάτες σε λεκάνη με χλιαρό νερό και τις αφήνουμε για μισή ώρα να  μουλιάσουν. Μετά τις τρίβουμε καλά με το σφουγγάρι που πλένουμε τα πιάτα, για να φύγουν τα χώματα και να καθαρίσουν καλά. Δεν τις καθαρίζουμε.
  2. Βάζουμε τις πατάτες με αλατισμένο νερό στη φωτιά και τις βράζουμε 10 με 15 λεπτά, ώστε να μαλακώσουν, αλλά να μη λιώσουν.
  3. Τις στραγγίζουμε κα τις κρυώνουμε για λίγο.
  4. Παίρνουμε την κάθε μια βρασμένη πατάτα και την πιέζουμε με προσοχή με ένα ποτηράκι σφηνάκι στο κέντρο, ώστε να σχηματιστεί ένα βαθούλωμα. Προσέχουμε να μη μας λιώσουν οι πατάτες.
  5. Λαδώνουμε ένα ταψί και βάζουμε τις πατάτες μας στη σειρά. Σε κάθε μια πατατούλα βάζουμε λίγο λάδι και ένα κλαδάκι μικρό δεντρολίβανο.
  6. Ψήνουμε στους 180 με 200 βαθμούς για μισή ώρα με ¾ της ώρας να ροδίσουν λίγο.
  7. Συνοδεύουμε τα κρέατά μας.
Λίγα μυστικά ακόμα

Συνταγή από το σαίτ bbcgoodfood