Πατσάς κεφαλάκι χοιρινό

recipe image
Προστέθηκε από Ε.Φ., Τετάρτη, 29 Δεκέμβριος 2010 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 2 χρήστες ψήφισαν
Περιγραφή

Πατσάς Θεσσαλονίκης! με το όνομα!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
  • 1 κεφαλάκι χοιρινό.
  • Αλάτι ,πιπέρι σπυρί,δαφνόφυλλο,
  • 1 κρεμμύδι,
  • λίγο σέλινο.
  • 1 κεφάλι σκόρδο.
  • Μπούκοβο(κόκκινο καφτερό πιπέρι)
  • Ξύδι.
Οδηγίες
  1. Ζητάμε από τον κρεοπώλη να μας κόψει το κεφαλάκι.
  2. Tο πλένουμε καλά και το βάζουμε να βράσει με αλάτι ,πιπέρι σπυρί, δαφνόφυλλο, ένα κρεμμύδι και λίγο σέλινο.
  3. Το ξαφρίζουμε κατά διαστήματα,και το αφήνουμε να σιγοβράσει.
  4. Βγάζουμε τα κομμάτια απο τον ζωμό και τον στραγγίζουμε απο τα κοκκαλάκια.
  5. Ψιλοκόβουμε η χοντροκόβουμε το κρέας που ξεκοκκαλίσαμε και το προσθέτουμε στο ζωμό.
  6. Τον σερβίρουμε με σκορδοστούμπι :χτυπάμε ένα κεφάλι σκόρδο στο γουδί με μπούκοβο και ξύδι κατά βούληση!
Λίγα μυστικά ακόμα

Κάνει καλό στα βαρυφορτωμένα στομάχια και στο ξενύχτι!