Τέλειο εκμέκ

recipe image
Προστέθηκε από eleni_p, Τετάρτη, 05 Ιανουάριος 2011 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote image / 5 2 χρήστες ψήφισαν
Περιγραφή

Είναι ένα πολύ νόστιμο γλυκάκι, που όποιος το έχει δοκιμάσει έχει τρελαθεί...

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
Φτιάχνει
10 άτομα περίπου
  • 500 γρ κανταΐφι
  • 5 φακελ. κρέμα στιγμής βανίλια
  • 2 λίτρα φρέσκο γάλα
  • 1 ερμόλ
  • 1 ζαχαρούχο
  • 125 γραμ. μαργαρίνη τρούφα ή τριμμένο καρύδι

 Για σιρόπι:

  •  4 ποτήρια μεγάλα νερό
  • 2 ποτήρια μεγάλα ζάχαρη
  • 1 φλούδα πορτοκάλι
Οδηγίες
  1. Απλώνουμε το κανταΐφι σε ένα ταψί, έχουμε λιώσει τη μαργαρίνη, τη ρίχνουμε από πάνω και το ψήνουμε μέχρι να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα στους 180 βαθμούς.
  2. Το αφήνουμε να κρυώσει και το βάζουμε σε ένα πυρέξ ή ταψάκι ανάλογα που θα φτιάξουμε το γλυκάκι. Εγώ το βάζω σε πυρέξ.
  3. Φτιάχνουμε το σιρόπι και το ρίχνουμε στο κανταΐφι. Προσοχή το ένα να είναι κρύο και το άλλο ζεστό.
  4. Μετά χτυπάμε τις κρέμες με τα γάλατα και κάνουμε μια στρώση με όλη την κρέμα απάνω στο κανταΐφι.
  5. Μετά χτυπάμε το ερμόλ με το ζαχαρούχο μέχρι να αφρατέψει και κάνουμε την τελευταία στρώση.
  6. Εγώ στο τελείωμα βάζω τρούφα. Τέλος το βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει
Λίγα μυστικά ακόμα