Γκούλας με χοιρινό κρέας

recipe image
Προστέθηκε από Bianka, Πέμπτη, 06 Ιανουάριος 2011
Περιγραφή Mια νόστιμη συνταγή να φτιάξουμε το χοιρινό μας και γκούλας!!!
Συστατικά
Στα γρήγορα
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
  • 1 κιλό χοιρινό  Κρέας
  • 4 κ,σ φυτινη   η  λαδι    
  • 5   ξερά Κρεμμύδια σε κύβους
  • 2 σκ. Σκόρδο
  • 1 ποτήρι κρασί άσπρο
  • 1 κ.γ σπόρια μουστάρδας
  • 3 καρφάκια γαρίφαλο
  • πάπρικα σέ σκόνη
  • 200 γρ μανιτάρια
  • 250 γρ νερό γία τό δέσιμο τής σάλτσας
  • 250 γρ Κρέμα Γάλακτος
  • 2 κ,γ νισεστέ
  • σερβίρουμε με μακαρόνια
Οδηγίες
  1. Ρίχνουμε τη φυτίνη σε κατσαρολα  καί δυνατή φωτιά να λιωση και ρίχνουμε το κρέας. Το σοτάρουμε εως να βγάλει  τά υγρά του καί νά εξατμιστούν
  2. Ρίχνουμε τα κρεμμύδια. Τα αφήνουμε να τσιγαριστούν .καλά ανακατεύοντας καί νά πάρουν ένα σκούρο χρώμα, αυτό είναι το κόλπο του γκουλας πού έχει αυτό τό ωραίο χρώμα
  3. Ρίχνουμε τό πιπέρι καί τό αλάτι καί  τά άλλα μπαχαρικά, μετά ρίχνουμε  τό κρασί σκεπάζουμε αμέσως τήν κατσαρόλα μέ τό καπάκι της. Κατεβάζουμε τήν φωτιά στό μέτριο καί αφήνουμε νά βράσει στό σιγανό σιγά σιγά γία 2 ώρες περίπου καί πάντα  όταν  πίνει τα υγρά του προσθέτουμε λίγο κρασί και  νερό.
  4. Όταν είναι έτοιμο,  ανακατεύουμε τήν κρέμα γάλακτος μέ τόν νισιστέ καί τά ρίχνουμε μέσα στήν σάλτσα, αφήνουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά γιά νά δέση  ή σάλτσα μας
Λίγα μυστικά ακόμα