Μπαγκέτες Λαχταριστές

recipe image
Προστέθηκε από Bianka, Παρασκευή, 14 Ιανουάριος 2011 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 2 χρήστες ψήφισαν
Περιγραφή Ένα σνακ για όλες τις ώρες!
Συστατικά
  • 5 μπαγκέτες κωμένες στήν μέση
  • 1 ντομάτα κομμένη σέ κομματάκια χωρίς τούς σπόρους της
  • 150 γρ ρικότα
  • 1 σκελίδα  σκόρδο
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
  • 1 kρεμμύδι κόκκινο σέ κομματάκια
  • 100 γρ ζαμπόν
  • 2 κουταλιές της σούπας παρμεζάνα, τριμμένη
  • Πιπεριά χρωματιστη σέ κομματάκια
  • Αλατοπίπερο
  • Πιπέρι καγιέν
  • τυρί μοτσαρελα τριμμένο
Οδηγίες
  1. Πλένουμε τίς ντομάτες καί τίς  κόβουμε σέ ζάρια
  2. Κόβουμε και τό  Ζαμπόν σε μικρούς κύβους.
  3. Κόβουμε τό  κρεμμυδάκι σε μικρά ρολλάκια και ψιλοκόψτε το σκόρδο
  4. Το τυρί ρικοτα με ζαμπόν, ντομάτα τά, κρεμμύδια, σκόρδο και παρμεζάνα τά ανακτεύουμε όλα  ελαφρά και ρίχνουμε καί τό αλατοπίπερο
  5. Αλείφουμε τις μπαγκέτες πασαπλίζουμε  μέ τό τυρί μοτσαρελα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στούς  250 ° βαθμούς για περίπου 5 λεπτά μέχρι να.ροδίσει.
  6.  Σερβίρετε ζεστό,   αν θέλουμε μπορούμε να βάλουμε και σολομό αντί για ζαμπόν ή σαλάμι