Σαλάτα ταμπουλέ

recipe image
Προστέθηκε από Hlianna, Τρίτη, 24 Μάρτιος 2009 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 3 χρήστες ψήφισαν
Συστατικά

  • 1 κούπα πλιγούρι
  • ½ κούπα λάδι
  • 1-2 λεμόνια το χυμό τους (δοκιμάζετε και βάζετε ανάλογα με το γούστο σας)
  • 1-2 φρ. Κρεμμυδάκια ψιλ/να ή και παραπάνω. Καμιά φορά βάζω και ξερό
  • 2 κούπες μαϊντανό »
  • 2-3 ντομάτες σε κυβάκια
  • μισή κούπα δυόσμο φρέσκο, αν δεν έχετε βάλτε λίγο ξερό, αλλά με τον φρέσκο είναι το κανονικό και η υπέρτατη γεύση
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ νερό
Οδηγίες

  1. Σε γυάλινο μπολ βάζω το πλιγούρι με το νερό και το αφήνω για λίγο.
  2. Στη συνέχεια προσθέτω τα υπόλοιπα υλικά και τα ανακατεύω καλά.
  3. Το σκεπάζω και το αφήνω στο ψυγείο για 2 ώρες το λιγότερο να τραβήξει τα υγρά από το νερό και τις ντομάτες και να φουσκώσει.
  4. Δε χρειάζεται σούρωμα. Μετά από το χρόνο αυτό είναι έτοιμο για φάγωμα.
  5. Το πλιγούρι δεν το μουλιάζω σε νερό, όπως πρέπει να γίνεται με το πλιγούρι, αλλά του προσθέτω το λίγο νερό και τη ντομάτα και με αυτά τα υγρά θα φουσκώσει και δε θα είναι νερουλό και άνοστο το μείγμα.
  6. Μπορεί να μείνει στο ψυγείο 2-3 μέρες.
  7. Καλή επιτυχία!