Αγκινάρες γεμιστές light

recipe image
Προστέθηκε από vasiliki ver, Παρασκευή, 21 Ιανουάριος 2011 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 2 χρήστες ψήφισαν
Περιγραφή

Για όσες προσέχουν τη διατροφή τους αυτή η συνταγή, αλλά και γιατί τους αρέσουν οι αγκινάρες, λίγο διαφορετικές και νόστιμες!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Άλλες κατηγορίες
Σερβίρει
4 άτομα
  • 12 αγκινάρες καθαρισμένες,
  • 200γρ.μανιτάρια ψιλοκομμένα,
  • καρότα τριμμένα ή στο μούλτι,
  • 1-2 κολοκυθάκια τριμμένα ή στο μούλτι,
  • 1 ντομάτα ή ντοματάκια πουμαρό,
  • 5 κρεμμυδάκια φρέσκα στο μούλτι,
  • Άνηθο ψιλοκομμένο, όσο θέλουμε,
  • 4 φέτες ζαμπόν(καλύτερα γαλοπούλα)κομμένες σε μικρά κομμάτια,
  • 3κ.σ. τριμμένο τυρί,
  • 4κ.σ. λάδι,
  • 5 φέτες τυρί του τοστ κομμένες στην μέση.
Οδηγίες
  1. Ζεματάμε τις αγκινάρες 10 λεπτά, ανάλογα πόσο μεγάλες ή μικρές είναι. Τις στραγγίζουμε καλά και τις βάζουμε σε λαδωμένο ταψί.
  2. Σε μπολ ανακατεύουμε τα τριμμένα ή στο μούλτι ψιλοκομμένα καρότα, κολοκυθάκια, μανιτάρια, ντομάτα, κρεμμύδια, άνηθο ,τη γαλοπούλα και το τριμμένο τυρί. Ανακατεύουμε καλά να ενωθούν τα υλικά.
  3. Αλατοπιπερώνουμε τις αγκινάρες, ρίχνουμε σε κάθε μια λίγο λαδάκι και μοιράζουμε τη γέμιση. Πασπαλίζουμε απάνω πιπέρι και ρίγανη, βάζουμε και ψήνουμε για 30 λεπτά, να μαλακώσουν και να ροδίσουν.
  4. Τις βγάζουμε, καλύπτουμε με μισή φέτα  τυρί τοστ και συνεχίζουμε για 15' το ψήσιμο.

Λίγα μυστικά ακόμα