4 φέτες ζαμπόν(καλύτερα γαλοπούλα)κομμένες σε μικρά κομμάτια,
3κ.σ. τριμμένο τυρί,
4κ.σ. λάδι,
5 φέτες τυρί του τοστ κομμένες στην μέση.
Οδηγίες
Ζεματάμε τις αγκινάρες 10 λεπτά, ανάλογα πόσο μεγάλες ή μικρές είναι. Τις στραγγίζουμε καλά και τις βάζουμε σε λαδωμένο ταψί.
Σε μπολ ανακατεύουμε τα τριμμένα ή στο μούλτι ψιλοκομμένα καρότα, κολοκυθάκια, μανιτάρια, ντομάτα, κρεμμύδια, άνηθο ,τη γαλοπούλα και το τριμμένο τυρί. Ανακατεύουμε καλά να ενωθούν τα υλικά.
Αλατοπιπερώνουμε τις αγκινάρες, ρίχνουμε σε κάθε μια λίγο λαδάκι και μοιράζουμε τη γέμιση. Πασπαλίζουμε απάνω πιπέρι και ρίγανη, βάζουμε και ψήνουμε για 30 λεπτά, να μαλακώσουν και να ροδίσουν.
Τις βγάζουμε, καλύπτουμε με μισή φέτα τυρί τοστ και συνεχίζουμε για 15' το ψήσιμο.
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν δεν θέλουμε να βάλουμε τυρί του τοστ απάνω τις ψήνουμε 40 με 45 λεπτά και μόλις τις βγάλουμε ζεστές ρίχνομε τυρί Φιλαδέλφεια με μυρωδικά και σερβίρουμε!!
Δεν σοτάρουμε, δεν βάζουμε πολλά λάδια και σάλτσες είναι ό,τι πρέπει για δίαιτα.