Κρέμα Σοκολάτα με Μπανάνες

recipe image
Προστέθηκε από Melaki, Σάββατο, 05 Φεβρουάριος 2011 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 1 χρήστες ψήφισαν
Περιγραφή

Mια κρέμα πασπαρτού που τρώγεται σκέτη, αλλά μπαίνει και σε άλλα γλυκά όπως κέικ ή τούρτες σαν γέμιση!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
Σερβίρει
4 άτομα
  • 120 γρ. ζάχαρη
  • 70 γρ. κακάο
  • 3 κ.σ. κορν φλάουρ
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 360 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 200 γρ. φρέσκο γάλα
  • 4 κρόκοι αυγών
  • 20 γρ. βούτυρο
  • 4 μπανάνες καθαρισμένες και κομμένες σε φέτες
Οδηγίες
  1. Ανακατεύουμε σε μια κατσαρόλα τη ζάχαρη, το κακάο, το κορν φλάουρ και το αλάτι. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το γάλα και ανακατεύουμε.
  2. Ζεσταίνουμε το γάλα σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα. Μόλις βράσει, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε τους κρόκους και το βούτυρο. Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μια λεία κρέμα.
  3. Καλύπτουμε με διαφανή μεμβράνη για να μην πιάσει η κρέμα κρούστα και την αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά.
  4. Μοιράζουμε τη μισή ποσότητα κρέμας σε 4 μπολάκια. Τις μπανάνες τις μοιράζουμε στα μπόλ, πάνω από την κρέμα. Καλύπτουμε με την άλλη μισή ποσότητα κρέμας.
  5.  Βάζουμε τα μπόλ στο ψυγείο για 30 λεπτά πριν σερβίρουμε.