Σιροπιαστό κέικ με ολόκληρα πορτοκάλια.

recipe image
Προστέθηκε από hrisag, Κυριακή, 06 Φεβρουάριος 2011 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 5 χρήστες ψήφισαν
Περιγραφή

Αρωματικό, γευστικό, υπέροχο............και με σοκολάτα!

Συστατικά
  • για το κέικ.
  • 1φλιτζανι σπορελαιο
  • 1φλιτζανι  ζαχαρη
  • 1 ποτηρι   300 ml  φρεσκο χυμο πορτοκαλι
  • 3  αυγα
  • 2  βανιλιες
  • 500  γραμμαρια αλευρι που φουσκωνει μονο του
  • 2  μετρια πορτοκαλια  λεπτοφλουδα  οικολογικα
  • 100 γραμμαρια  ψηφιδες σοκολατας.
  • 1  κ.γλ.μπεκιν παουντερ

 Για το σιρόπι.

  • 3  κ.σ. μαργαρινη
  • 3 κ.σ.  ζαχαρη
  • 1 ποτηρι  χυμος πορτοκαλι.
Οδηγίες
  1. Πλενουμε πολύ καλα τα πορτοκαλια   και τα κοβουμε στα 4,τα ψιλοκοβουμε στο μουλτι, χωρις  να τα λιωσουμε.
  2. Τοποθετουμε στο  μιξερ  το  σπορελαιο  με  τη  ζαχαρη  και  τα  χτυπαμε  δυνατα  για  3  λεπτα,στη  συνεχεια  ριχνουμε  ένα  ένα  τα  αυγα.
  3. Κοσκινιζουμε  το  αλευρι  προσθετουμε  το μπεκιν,και το ριχνουμε  εναλλαξ  με  τον  χυμο  πορτοκαλιου   στο  μιξερ.Τελος  προσθετουμε   τα ψιλοκομμενα  πορτοκαλια   και τις  ψηφιδες  σοκολατας, ανακατευουμε ελαφρα.  
  4. Βουτυρωνουμε  και αλευρωνουμε  26αρα φ ορμα ,  αδειαζουμε  το κεικ  και ψηνουμε  σε προθερμασμενο  φουρνο  στους  180  βαθμους  πανω –κατω  αντιστασεις  για  περιπου  1 ωρα,στην τελευταια  σχαρα.  
  5. Για το σιροπι  ,λιωνουμε  την  μαργαρινη  με  την  ζαχαρη  σε κατσαρολακι   και προσθετουμε  τον  χυμο,βραζουμε  5 λεπτα.
  6. Αφου  κρυωσει  το κεικ  περιχυνουμε  με  το ζεστο  σιροπι.
Λίγα μυστικά ακόμα

Τρυπήστε το κεικ σε διαφορα σημεια αφου ψηθει και μετα ριξτε το σιροπι, ετσι θα ποτισει και θα παει παντου.