Σκορδόψωμο
Προστέθηκε από Bianka, Σάββατο, 12 Φεβρουάριος 2011
Μέση βαθμολογία 



/ 5
7 χρήστες ψήφισαν
Περιγραφή
Mια συνταγή για να φτιάξουμε πικάντικο ψωμάκι- μεζεδάκι.
Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Άλλες κατηγορίες
- 600 γρ αλεύρι
- 300 γρ νερό χλιαρό
- 1 κύβο της μαγιάς
- ½ κουταλάκι ζάχαρη
- 2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
- 50 λάδι
Για την γέμιση
- 3 σκελίδες σκόρδο από πρέσα περασμένο
- 1 κρεμμύδι τριμμένο προαιρετικά
- ½ ματσάκι μαϊντανό,
- 120 γρ βούτυρο μαλακό
- 1 κουταλάκι αλάτι
Οδηγίες
- Βάζουμε τό αλεύρι σέ ένα μπόλ τού μίξερ. Ρίχνουμε τήν ζάχαρη καί τό νερό Στά πλάγια ρίχνουμε καί τό αλάτι
- Ανακατεύουμε λίγο τήν μαγιά μέ τό νερό για νά διαλυθεί, τήν σκεπάζουμε μέ λίγο αλεύρι καί αφήνουμε γία 5 λεπτά. Μετά τό ζυμώνουμε καλά γία 5 λεπτά μέ τόν γάντζο τόυ μίξερ.
- Αφήνουμε γιά 1 ώρα νά φουσκώσει
- Γία τήν γέμιση ανακατεύουμε τά υλικά όλα μαζί,
- Ανοίγουμε τή ζύμη σε ένα ορθογώνιο περίπου φύλλο καί απλώνουμε επάνω τήν γέμιση.
- Κόβουμε σέ 5 εκατοστά πλάτος λωρίδες τίς διπλώνουμε σαν ένα ακορντεόν και τίς βάζουμε σέ μία βουτυρωμένη καί μέ λαδόκολα ντυμένη 26αρα φόρμα σφιχτά τή μία δίπλα στήν άλλη. όρθια
- Αφήνουμε γιά περίπου 30 λεπτά. και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 ° βαθμούς για περίπου 30-35 λεπτά.
