Σκορδόψωμο

recipe image
Προστέθηκε από Bianka, Σάββατο, 12 Φεβρουάριος 2011 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 7 χρήστες ψήφισαν
Περιγραφή Mια συνταγή για να φτιάξουμε πικάντικο ψωμάκι- μεζεδάκι.
Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Άλλες κατηγορίες
  • 600 γρ αλεύρι
  • 300 γρ  νερό χλιαρό
  • 1 κύβο της μαγιάς
  • ½ κουταλάκι ζάχαρη
  • 2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
  • 50 λάδι  

Για την γέμιση

  • 3 σκελίδες σκόρδο από πρέσα περασμένο
  • 1 κρεμμύδι τριμμένο  προαιρετικά
  • ½ ματσάκι μαϊντανό,
  • 120 γρ βούτυρο μαλακό
  • 1 κουταλάκι αλάτι
Οδηγίες
  1. Βάζουμε τό αλεύρι σέ ένα μπόλ τού μίξερ. Ρίχνουμε τήν ζάχαρη καί τό νερό Στά πλάγια  ρίχνουμε καί τό αλάτι
  2. Ανακατεύουμε λίγο τήν μαγιά μέ τό νερό για νά διαλυθεί, τήν σκεπάζουμε μέ λίγο αλεύρι καί αφήνουμε γία 5 λεπτά.  Μετά τό ζυμώνουμε καλά  γία 5 λεπτά μέ τόν γάντζο τόυ μίξερ.  
  3. Αφήνουμε γιά 1 ώρα νά φουσκώσει    
  4.  Γία τήν γέμιση ανακατεύουμε τά υλικά όλα μαζί,  
  5. Ανοίγουμε τή  ζύμη σε ένα ορθογώνιο περίπου φύλλο καί απλώνουμε επάνω τήν γέμιση.
  6.  Κόβουμε σέ 5 εκατοστά  πλάτος λωρίδες   τίς διπλώνουμε σαν ένα ακορντεόν  και τίς  βάζουμε σέ μία βουτυρωμένη καί μέ λαδόκολα  ντυμένη 26αρα φόρμα σφιχτά τή μία δίπλα στήν άλλη. όρθια  
  7. Αφήνουμε γιά περίπου 30 λεπτά. και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 ° βαθμούς  για περίπου 30-35 λεπτά.