Μακαρόνια με κρέας

recipe image
Προστέθηκε από Ε.Φ., Κυριακή, 13 Φεβρουάριος 2011 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 2 χρήστες ψήφισαν
Περιγραφή

Το γνωστό μας ροσμπίφ, για το κυριακάτικο τραπέζι!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
  • 1 Κιλό μοσχάρι (ποντίκι).
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο.
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο.
  • 3 κουταλιές λάδι.
  • 1/2 φλιτζάνι άσπρο κρασί.
  • 1φλιτζάνι χυμό ντομάτας.
  • 1 κουταλιά σούπας ντοματοπελτέ.
  • Αλάτι .πιπέρι.
  • Λίγο γαρύφαλο.Λ ίγη κανέλα.
  • 1 πακέτο μακαρόνια 3 νούμερο ΜΙΣΚΟ.
  • Μαιντανό ψιλοκομμένο.
  • 1 Κουταλιά φυτίνη .
  • Παρμεζάνα τριμμένη.
Οδηγίες
  1. Πλένουμε και βράζουμε το κρέας. Αν χρειαστεί ξαφρίζουμε. Όταν μαλακώσει το κρέας το σουρώνουμε και κρατάμε το ζουμί του.
  2. Βάζουμε σε κατσαρόλα το λάδι και γυρίζουμε μέσα το κρέας να ροδίσει, προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο το γυρίζουμε ξανά για λίγο και μετά προσθέτουμε το κρασί.
  3. Στην συνέχεια βάζουμε τον ντοματοπελτέ και τον χυμό ντομάτας, αλάτι και πιπέρι. Επίσης λίγο γαρύφαλλο και λίγη κανέλα. Αφήνουμε να σιγοβράσει το κρέας και αν χρειαστεί προσθέτουμε ζουμάκι από της βράσης.
  4. Συμπληρώνουμε νερό στο ζουμί του κρέατος για να βράσουμε μέσα τα μακαρόνια με λίγο αλάτι.
  5. Όταν βράσουν τα σουρώνουμε και καίμε την μία κουταλιά φυτίνη και περιχύνουμε με αυτήν τα μακαρόνια μας.
  6. Σερβίρουμε σε πιατέλα τα μακαρόνια πασπαλίζουμε με παρμεζάνα ,βάζουμε από πάνω το κρέας με την σάλτσα του και ψιλοκομμένο μαϊντανό!
Λίγα μυστικά ακόμα

Είναι κλασσική συνταγή ιδιαίτερα προσφιλής στα παιδιά!