Φλογέρες με μανταρίνια και αμύγδαλα

recipe image
Προστέθηκε από Hlianna, Σάββατο, 28 Μάρτιος 2009
Περιγραφή

Ένα χιώτικο γλυκό υπέροχα ευωδιαστό λόγω των μανταρινιών τύπου Χίου ( μόνο με αυτά τα μανταρίνια γίνεται). Είναι και νηστίσιμο!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
Φτιάχνει
35-40 κομμάτια

  • ½ κιλό φύλλο κρούστας
  • 1 κιλό μανταρίνια τ. Χίου μόνο τη φλούδα
  • 3 κούπες αμύγδαλα ασπρισμένα και περασμένα στο μούλτι να γίνουν πολτός
  • 1 συσκευασία μαργαρίνη σοφτ (250 γρ.)
  • 1,5 κούπα ζάχαρη
  • 1 ασπράδι αυγού (προαιρετικά)
  • ζάχαρη άχνη
Οδηγίες
  1. Καταρχάς πλένω και ξεφλουδίζω τα μανταρίνια, αφαιρώ τα κοτσάνια και τα χοντράδια. Θα χρειαστώ μόνο τις φλούδες, τις οποίες βράζω σε αρκετό νερό για 12΄ περίπου να μαλακώσουν. Το χυμό τον πίνουμε ή τον βάζουμε σε κέικ. Σουρώνω και στύβω καλά τις φλούδες, όπου στη συνέχεια τις πολτοποιώ στο μούλτι.
  2. Σε κατσαρόλα βάζω το ¼ της μαργαρίνης, την πολτοποιημένη αμυγδαλόψιχα, τον πολτό μανταρινιών και τη ζάχαρη και τα ζεσταίνω αλλά όχι να βράσουν, μόνο να λιώσει η ζάχαρη. Αφήνω να κρυώσει για λίγο και βάζω το ασπράδι(προαιρ.) και ανακατεύω καλά.
  3. Χωρίζω τα φύλλα κρούστας σε 3 λωρίδες κατά μήκος. Λιώνω την υπόλοιπη μαργαρίνη. Στην άκρη κάθε λωρίδας βάζω 1 γεμάτο κουταλάκι γέμιση, αφού αλείψω την κάθε λωρίδα με μαργαρίνη, και κλείνω τα άκρα φτιάχνοντας ρολάκι.
  4. Τα τοποθετώ σε βουτυρωμένα ταψιά φούρνου ηλ. Κουζίνας (βγαίνουν 2 ταψιά). Τα βουτυρώνω στην επιφάνεια και τα ψήνω στους 180 ο για 20-25 λεπτά, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν ελαφρά.
  5. Μετά από 5 περίπου λεπτά, ρίχνω τη ζάχαρη άχνη με το σουρωτήρι να πάει παντού.
  6. Συνταγή της Βέφας.