Πανεύκολη παραδοσιακή Καρυδόπιτα

recipe image
Προστέθηκε από Melaki, Δευτέρα, 21 Μάρτιος 2011 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 1 χρήστες ψήφισαν
Περιγραφή

Αγαπημένη παραδοσιακή συνταγή!!!

Συστατικά
  • 15 αυγά μικρά ή 12-13 μεγάλα
  • 17 κουταλιές σιμιγδάλι ψιλό
  • 500 γρ. καρύδι
  • 5 βανίλιες
  • 1 ποτήρι του κρασιού κονιάκ
  • Ξύσμα από 2 λεμόνια
  • Το χυμό από 1 λεμόνι
  • 1 κ.γ. σόδα
  • 15 κουταλιές ζάχαρη  

Σιρόπι:

  • 3 ποτήρια νερό
  • 3 ποτήρια ζάχαρη
  • 15-20 γαρίφαλα
  • Λίγες σταγόνες λεμόνι και 1 λεμονόκουπα
Οδηγίες
  1. Χτυπάμε πολύ καλά τα ασπράδια μαρέγκα.
  2. Χτυπάμε πολύ καλά τους κρόκους με τη ζάχαρη.
  3.  Ρίχνουμε στους κρόκους τη μαρέγκα και βάζουμε και τα υπόλοιπα υλικά. (Μες στο χυμό του λεμονιού διαλύουμε τη σόδα).
  4. Ψήνουμε στους 200οC για 25-30 λεπτά.
Λίγα μυστικά ακόμα

Παρόμοιες συνταγές θα βρείτε στην κατηγορία: Γλυκά με σιρόπι