Σκορδαλιά με καρύδια

recipe image
Προστέθηκε από Ε.Φ., Δευτέρα, 21 Μάρτιος 2011 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 1 χρήστες ψήφισαν
Περιγραφή

Θρακιώτικη παραδοσιακή συνταγή της μάνας μου!

Συστατικά
  • 4 χοντρές φέτες μαύρο μπαγιάτικο ψωμί καλά μουσκεμένο και καλά στιμμένο.
  • 6 σκελίδες σκόρδο.
  • 1 κουταλάκι αλάτι.
  • 3/4 του φλιτζανιού λάδι.
  • Χυμό 2 λεμονιών.
  • Μια μεγάλη χούφτα καρύδια κοπανισμένα.
Οδηγίες
  1. Χτυπάμε στο γουδί τις σκελίδες του σκόρδου με το αλάτι καλά .
  2. Τις προσθέτουμε στο ψωμί και συνεχίζουμε το χτύπημα προσθέτοντας εναλλάξ λάδι και λεμόνι.
  3. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αναλόγως πόσο λεμόνι θέλουμε.
  4. Στο τέλος προσθέτουμε και τα καρύδια, που δίνουν πολύ ωραία γεύση.
Λίγα μυστικά ακόμα

Είναι μια σκορδαλιά που ταιριάζει πολύ και με κολοκυθάκια τηγανητά και μελιτζάνες.