Πατάτες λεμονάτες με κρασί

recipe image
Προστέθηκε από LARA LO, Τετάρτη, 23 Μάρτιος 2011
Περιγραφή

Νόστιμο και μυρωδάτο.

Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
  • 1 κιλό πατάτες
  • 2 σκελίδες σκόρδο,λιωμένες
  • 1 κρεμμύδι,σε ροδέλες
  • 1 πιπεριά σε λωρίδες
  • 1 φλ λευκό κρασί
  • 1\2 φλ ελαιόλαδο
  • 3 κσ μουστάρδα
  • χυμό 2 λεμονιών
  • λίγο ξύσμα λεμονιού
  • αλάτι, πιπέρι. πάπρικα
  • 2 κούπες ζωμό κότας ή βοδινού νερό (προαιρετικά)
Οδηγίες
  1. Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες κυδωνάτες. Τις ρίχνουμε σ'ένα ταψί και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε πολύ καλά.
  2. Προσθέτουμε νερό, τόσο όσο να σκεπάζονται οι πατάτες μας. Αν έχουμε, προσθέτουμε ζωμό και όχι νερό.
  3. Σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και βάζουμε στο φούρνο, στους 180 βαθμούς. Μισή ώρα μετά βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι οι πατάτες να ροδίσουν και να μαλακώσουν.
Λίγα μυστικά ακόμα

Προσέχουμε λίγο κατά τη διάρκεια του ψησίματος να μη μας στεγνώσει το φαγητό  από υγρά. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό ή ζωμό.