2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο η μια κουταλιά ξερό.
Οδηγίες
Βράζουμε το νερό και ρίχνουμε μέσα το ρύζι και το αλάτι. Όταν βράσει καλά το ρύζι το κατεβάζουμε από την φωτιά.
Σε βαθιά σουπιέρα βάζουμε το γιαούρτι και το διαλύουμε με νερό της σούπας ,σιγά-σιγά το γυρίζουμε μετά μέσα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε καλά.
Σε τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο και βάζουμε το κρεμμύδι να ροδοκοκκινίσει καλά ,προσθέτουμε και τον δυόσμο, γυρίζουμε καλά μέσα στο τηγάνι και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε καλά. Σερβίρουμε με πατάτες τηγανητές.
Λίγα μυστικά ακόμα
Τρώγεται και κρύα αυτή η σούπα, αν θέλουμε να την ζεστάνουμε ,το κάνουμε σε πολύ σιγανή φωτιά για να μην κόψει το γιαούρτι μας.