Αυγά Πασχαλινά

recipe image
Προστέθηκε από Ε.Φ., Πέμπτη, 07 Απρίλιος 2011 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 2 χρήστες ψήφισαν
Περιγραφή

Στο χέρι ζωγραφισμένα τα Πασχαλινά μας αυγά!

Συστατικά
  • 15-20 αυγά λευκά.
  • Μαρκαδόρους  με λεπτό γράψιμο και με μέτριο.
  • Αυγοθήκες.
Οδηγίες
  1. Βάζουμε ένα καθαρό βέτεξ στο πάτο της κατσαρόλας. Βάζουμε 3 κιλά νερό να ζεσταθεί .
  2. Πλένουμε τα αυγά και τα τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο ένα-ένα. Τα βάζουμε στο νερό και τα βράζουμε σε μέτρια θερμοκρασία 15 λεπτά η έως ότου δούμε ότι έγιναν σφιχτά. Για το λόγο αυτό βγάζουμε ένα αυγό το στριφογυρίζουμε σαν σβούρα και αν γυρίζει γρήγορα σημαίνει ότι είναι έτοιμο.Τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά.
  3. Την επόμενη μέρα οπλιζόμαστε με φαντασία ,ψάχνουμε στο ίντερνετ, περιοδικά και σάιτ που δείχνουν σχέδια για αυγά και αρχίζουμε την δημιουργία! Μπορούμε να δούμε και κεντήματα ,έχει και σε αυτά πολύ ωραία γεωμετρικά σχέδια.
  4. Ζωγραφίζουμε με λεπτό μαρκαδόρο τις γραμμές και με τον πιο παχύ κάνουμε τα γεμίσματα.
  5. Στερεώνουμε τα αυγά σε αυγοθήκες μέχρι να στεγνώσουν.
Λίγα μυστικά ακόμα