Βαμμένα αυγά

recipe image
Προστέθηκε από LARA LO, Σάββατο, 09 Απρίλιος 2011 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 2 χρήστες ψήφισαν
Περιγραφή

Βαμμένα αυγά χωρίς μπογιά!

Συστατικά
  • Αυγά, όσα θέλουμε
  • χαρτί γκοφρέ σε διάφορα χρώματα
Οδηγίες
  1. Στρώνουμε ένα βετέξ σε μια κατσαρόλα και βάζουμε τα αυγά σε μια στρώση. Γεμίζουμε νερό τόσο όσο να σκεπάζει τα αυγά. Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, χαμηλώνουμε τη φωτιά και βράζουμε τα αυγά 15 λεπτά.
  2. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε 10 λεπτά ακόμη τα αυγά μέσα στο καυτό νερό. Μετά τα βγάζουμε προσεχτικά και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Παίρνουμε τα φύλλα γκοφρέ και τα κόβουμε λεπτές λωρίδες. Όταν τα αυγά είναι πια κρύα, παίρνουμε λωρίδες από το χαρτί και τυλίγουμε τα αυγά, ώστε να καλυφθεί όλη η επιφάνειά τους.
  3. Βάζουμε το αυγό κάτω από τη βρύση και το μουσκεύουμε καλά...αν γίνεται το νερό να ζεστό. Πατάμε ελαφρά τις λωρίδες να κολλήσουν πάνω στο αυγό και αφήνουμε να στεγνώσει καλά πριν το βγάλουμε....
Λίγα μυστικά ακόμα

Πάνω σε ένα αυγό μπορούμε να βάλουμε όσα χρώματα θέλουμε ή μόνο ένα. Με τον τρόπο αυτό, όταν τα αυγά στεγνώσουν δε βγάζουν χρώμα στα χέρια....όταν όμως τυλίγουμε και μουσκεύουμε τα αυγά, καλό είναι να φοράμε γάντια...