125γρ. σταφίδες ξανθές σε κονιάκ μουλιασμένες και στραγγισμένες πολύ καλά,
50 γρ. ζάχαρη καστανή.
Οδηγίες
Βάζουμε σε μπολ το χυμό,τη ζάχαρη,το ξύσμα,τη μαγιά,την μαργαρίνη ανακατεύουμε πολύ καλά. Προσθέτουμε το αλεύρι σιγά σιγά ζυμώνοντας μέχρι να πετύχουμε μια μαλακή ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια μας.
Αφήνουμε σκεπασμένη για 1 ώρα σε ζεστό μέρος.Μετά την μοιράζουμε σε 10 ίσες μπαλίτσες. Με πλάστη χοντρό ανοίγουμε φύλλο 20εκ..
Ανακατεύουμε τα υλικά της γέμισης και βάζουμε από 1κ.σ. σε κέθε φύλλο, πιάνουμε τις άκρες σαν πουγκί και τις στρίβουμε. Πατάμε με την παλάμη μας τα τσουρεκάκια μέχρι να γίνουν στρογγυλά-πλακέ!!
Τα βάζουμε σε λαμαρίνα με λαδόκολλα,τα αφήνουμε 20-30 λεπτά ακόμη και μετά τα πασπαλίζουμε με καστανή ζάχαρη και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170β.για είκοσι λεπτά περίπου!!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Ατομικά-μικρά τσουρεκάκια για τον καφέ μας,για όλες τις μέρες του χρόνου!!